Blue Fox Enterprises N.V.

PERSBERICHT

Vianen, 14 december 2006

WIJZIGING CORPORATE GOVERNANCE STRUCTUUR BLUE FOX

Blue Fox Enterprises N.V. (Blue Fox) maakt bekend dat de heer R.J. Brolsma, lid van de Raad van Bestuur, in overleg met de Raad van Commissarissen, Blue Fox zal verlaten. De heer R.J. Brolsma zal per direct aftreden als lid van de Raad van Bestuur, maar blijft tot het einde van zijn dienstverband op
1 juli 2007 als adviseur aan de onderneming verbonden. De heer S.L.M. Houtakkers, voorzitter van de Raad van Commissarissen: Roelof Brolsma is 16 jaar verbonden geweest aan Blue Fox Enterprises, waarvan sinds mei 1999 als lid van de Raad van Bestuur. Blue Fox spreekt hierbij haar dank uit naar Roelof Brolsma voor zijn inzet en bijdrage in deze gehele periode.
De heer Brolsma is 16 jaar in dienst van de onderneming geweest en ontvangt een ontbindingsvergoeding van 328.500 (ongeveer gelijk aan bruto 2 vaste jaarsalarissen). Deze vergoeding zal ten laste gebracht worden van het resultaat van 2006. Na het aftreden van de heer Brolsma is de heer Cees van Steijn enig lid van de Raad van Bestuur. Tevens maakt Blue Fox bekend dat de Stichting Continuïteit van Blue Fox Enterprises zal worden ontbonden. Het besluit tot deze ontbinding en de daaropvolgende opheffing is genomen door het bestuur van de stichting zelf, waarmee de beschermingsconstructie van de onderneming wordt opgeheven. Hiermee zet de onderneming een verdere stap om te voldoen aan de Code Tabaksblat, nadat zij in de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 28 augustus jl. reeds statutenwijzigingen had doorgevoerd die hetzelfde doel dienden.