Dienstenbond CNV

Afronding cao GPR en nieuw Sociaal Plan.
14-12-2006

De cao 2006 is bijna afgerond, maar er zijn nog een paar onbeantwoorde vragen en meningsverschillen over de tekst. In januari start het overleg over een nieuw Sociaal Plan.

Vorige week hebben we weer overleg gehad over de "restantjes" die nog op tafel lagen na het principeakkoord van de nieuwe CAO. Immers, je kunt het wel eens zijn over de hoofdpunten, maar dat moet dan nog in een fatsoenlijke tekst worden verwerkt. Daar is nu nog discussie over.

De tekstcommisie heeft al veel werk verzet, maar er blijken toch weer punten op te komen die een vorm van onderhandelen vereisen. Dus we komen nog een keer bij elkaar om te zien of we er dan uit kunnen komen. Een punt van aandacht is nog de kwestie van de onbekende (en onbetaalde) standby-regeling die op sommige afdelingen wordt gehanteerd.

In de ledenvergaderingen zijn er veel vragen gesteld. Een aantal moesten we voor u opzoeken. Daarvan heeft u de antwoorden de vorige keer ontvangen. Er bleven toen nog een aantal onbeantwoorde vragen over en die hebben we nu ook aan de orde gesteld. De lijst in de bijlage is een gecombineerd geheel.

We zijn niet toegekomen aan de onderhandelingen over het sociaal plan. Dat plan blijft tot nader orde van toepassing. Op 17 januari 2007 gaan wij in overleg met de werkgever over een nieuw Sociaal Plan. Als u op- of aanmerkingen heeft over het huidige SP dan kunt u dat vóó r 10 januari via onderstaand mailadres aan mij doorgeven.

Hoe meer leden CNV Dienstenbond heeft, hoe sterker we staan. Maak daarom uw collegas lid van CNV Dienstenbond. U kunt hiervoor onderstaande coupon gebruiken. Als u nog vragen heeft, laat het ons dan weten via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

N. Passchier
Bestuurder
Telefoon: (055) 5772640
e-mail: n.passchier@cnvdibo.nl

Bijlage: vragen en antwoorden leden GPR