Joop van den Ende Theaterproducties verkoopt miljoenste ticket

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 14-12-2006 19:00

Amsterdam, 14 december 2006

JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES VERKOOPT MILJOENSTE TICKET

Record vier maanden na start theaterseizoen 2006/2007

Vanavond heeft Joop van den Ende Theaterproducties, vier maanden na de start van het theaterseizoen, het miljoenste ticket verkocht. Dit speciale ticket werd verkocht aan de kassa van het Beatrix Theater in Utrecht en was voor de musical The Wiz. Deze musical, exclusief in dit theater te zien, is één van de ruim tien producties die Joop van den Ende Theaterproducties dit seizoen in het theater brengt. Nog niet eerder verkocht de producent zo vroeg in het seizoen al een miljoen kaarten waarmee een verkooprecord gevestigd wordt.

In het Beatrix Theater verraste Danny de Munk (die de titelrol in de musical The Wiz speelt) samen met Dorothy (Nurlaila Karim), Laffe Leeuw (Peter Rijnbeek), Blikkeman (Jerrel Houtsnee) en Vogelverschrikker (Danny Yanga) vlak voor de avondvoorstelling de koper van het miljoenste ticket. Voor de gelegenheid kropen de personages uit de musical achter de kassa om het speciale ticket uit te printen en te overhandigen.

De miljoen kaarten zijn verkocht voor alle theaterproducties van Van den Ende tijdens het theaterseizoen 2006/2007, dat op de Uitmarkt eind augustus in Amsterdam geopend werd. Al tijdens de voorverkoop, vanaf mei van dit jaar, bleek dat het publiek zich verheugde op het nieuwe aanbod. De stijging van 19%, ten opzichte van de voorverkoop van het vorig seizoen, betekende een record voor Joop van den Ende Theaterproducties. In totaal brachten vorig theaterseizoen ruim twee miljoen Nederlanders een bezoek aan een productie van Joop van den Ende.

Voor de musical The Wiz, sinds 9 september exclusief in het Beatrix Theater Utrecht, zijn inmiddels ruim een kwart miljoen kaarten verkocht. De overige producties dit seizoen zijn o.a. de musicals Cats (nog te zien in de 13 grootste theaters) , My Fair Lady, Beauty And The Beast (stopt definitief 13 januari 2007) en Tarzan (vanaf april 2007 in het Fortis Circustheater Scheveningen). Tevens gaat het om het toneelstuk Vaders!, de muziektheaterproductie Aan Het Einde Van De Regenboog (vanaf februari 2007 met o.a. Simone Kleinsma) en de theatershows Faster Than Magic van Hans Klok (vanaf januari 2007), Blue Man Group (vanaf 16 december in de Theaterfabriek Amsterdam), Bastiaan Ragas & Band (vanaf 30 december) en CH!PZ (vanaf 24 januari 2007).

Noot voor de redactie,