PvdA De Baarsjes
PERSBERICHT

Ook actief aanschrijven woningcorporaties

Amsterdam, De Baarsjes, 14 december 2006 - De fractie van de PvdA in het stadsdeel De Baarsjes wil dat woningcorporaties actief worden aangeschreven als zij hun woningen verwaarlozen. Tot nu toe gebeurt dit niet en worden alleen particuliere huiseigenaren actief aangeschreven als zij hun bezit niet goed onderhouden. De PvdA-fractie vindt dat dit moet veranderen. Zij heeft daartoe een motie ingediend die 29 november is aangenomen in de stadsdeelraad van De Baarsjes.

Goed onderhoud van woningen is van groot belang voor de uitstraling van De Baarsjes en het woongenot van haar bewoners. Het is in De Baarsjes gebruikelijk om particuliere huiseigenaren die hun woningen slecht onderhouden actief aan te schrijven. Op die manier worden ze, op straffe van een dwangsom, aangespoord tot het opknappen van de woning. Met veel succes. Het aanschrijven van woningcorporaties daarentegen gebeurt nog niet.

Bianca Driessen, deelraadslid voor de PvdA in de Baarsjes vindt dat met die traditie gebroken moet worden. Driessen: "Woningcorporaties zijn de partners van het stadsdeel; zij bouwen mee aan de sociale vernieuwing in de Baarsjes. Als corporaties hun bezit echter niet goed onderhouden, worden zij niet aangeschreven. In tegenstelling tot particuliere huiseigenaren. Wij vinden dat inconsequent, want iedere huiseigenaar/verhuurder moet zich houden aan de regels van de Woningwet. Dit is moeilijk uit te leggen aan bewoners."

De Partij van de Arbeid heeft in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes 8 van de 17 zetels in de deelraad. Er is een coalitie gevormd met de VVD.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht