Politie Haaglanden

Kerstster voor 500 BOB ers

Delft/Schipluiden, 15-12-2006 o Politie Haaglande heeft in samenwerking met Stadsgewest Haaglanden tijdens een alcoholcontorle kerststerren uitgedeeld aan elke nuchter automobilist die gecontroleerd werd. De controle vond donderdagavond 14 december en in de nachtelijke uren daarna plaats op verschillende locaties in Delft en Schipluiden gehouden. In totaal deelde de politie 500 kerststerren uit. Aan de controle deed ook het promotieteam van Veilig Verkeer Nederland mee.

Met alle drukte rond de voorbereidingen voor de komende feestdagen willen Politie Haaglanden en Stadsgewest Haaglanden benadrukken dat alcohol in het verkeer niet kan. Ook in deze periode vragen zij actief aandacht voor verkeersveiligheid. Namens BOB wensten Politie Haaglanden en het Stadsgewest Haaglanden alle automobilisten dan ook verkeersveilige en prettige feestdagen. Deze alcoholactie sluit aan op de landelijke BOB-campagne, die half december weer van start gaat. Ruim 500 automobilisten hebben de blaastest gedaan en daarvan kreeg slechts één automobilist een bekeuring, omdat hij teveel gedronken hadden (370 ugl).

In de hele regio Haaglanden wordt de komende periode, ook rondom de feestdagen, intensief gecontroleerd op rijden onder invloed. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille)