Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 50 2006

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek :

Begijnenstraat 14 uitbreiding en gevelwijziging van de woning

Mook :

Bracamonteweg 59 vergroten van de woning

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag sloopvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek :

Middelweg 47 slopen van de woning

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

.

Aanvraag kapvergunningen

Perceel
Omschrijving

Mook:

De Hove 30 1 spar

Inzage: van 12 december 2006 t/m 26 december 2006

Inspraakmogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 024-6969157.

Verleende kapvergunningen

Perceel Omschrijving
Herplantplicht

Molenhoek:

Stadhouderslaan 18 3 eiken
nvt

Stadhouderslaan 20 2 eiken

1 boom vd 2^e grootte

Inzage: met ingang van de dag na verzending d.d. 8 december 2006 Inspraakmogelijkheden:

* Bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

* Voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur

.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:


- het vestigen van een hondentrimsalon in de garage van het pand St. Antoniusstraat 32 te

Mook

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf

13 december 2006 tot en met 23 januari 2007 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens de openingstijden.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzage periode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, te. 024-6969149

Vaststelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de gemeenteraad op 23 november 2006 het bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/ Middelweg- perceel bloembollenbedrijf e.o. , ongewijzigd t.o.v. het ter visie gelegde ontwerp, heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het vm. bedrijfsperceel van het bloembollenbedrijf Hoeveveld 19 e.o. te Molenhoek in de vorm van een drietal percelen voor kleinschalige bedrijvigheid, alsmede van een achttal woningen, aansluitend aan het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van woensdag 13 december 2006 gedurende zes weken voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie).

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt, evenals een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende bovengenoemde termijn bij Gedeputeerde Staten zowel schriftelijk als mondeling bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van bedenkingen, te richten aan Gedeputeerde Staten van Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Degene die mondeling bedenkingen wenst in te brengen tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan daartoe contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. (043) 3897903, te bereiken tijdens kantooruren. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling bedenkingen wenst in te brengen.

Mook, 4 december 2006

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De secretaris, De burgemeester,

drs. R.M. Wiersema drs. C.A.M. Hanselaar- van Loevezijn.

Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij op 8 december 2006 het besluit tot verlening van vrijstelling van het geldende bestemmingsplan (met toepassing van art. 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) hebben verzonden voor:

de in aanvulling op de reeds uitgevoerde kademaatregelen nog te realiseren kademaatregelen nabij de Voordijk en op de kruising Voordijk/Bloemenstraat/ Pastoorsdijk te Middelaar

Inzageperiode: met ingang van de verzenddatum

Reactiemogelijkheden: Aangezien in de voorbereidingsprocedure geen zienswijzen zijn ingediend en het besluit overeenkomstig het ontwerp is vastgesteld kunnen uitsluitend belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij eerder geen zienswijzen naar voren hebben gebracht beroep instellen. Een evt. beroepschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit worden gericht aan de Rechtbank Roermond, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Indien een belanghebbende beroep heeft ingesteld, kan hij, als gelet op de betrokken belangen- onverwijlde spoed dat vereist, eveneens voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

Milieu

Meldingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat bij hen een melding ingevolge artikel 8.41 van de Wet milieubeheer is ingediend door de volgende inrichtingen:

Ingevolge het Besluit Horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer:


- T.V. De Mookerheide
Groesbeekseweg 38 te Mook


- Pitch & Putt Golfbaan Lierweg
2c te Molenhoek

Ingevolge het Besluit Tandartspraktijken milieubeheer:


- A.G.M. Hermans
Stiftstraat 22 te Molenhoek

Ingevolge het Besluit Bouw- en houtbedrijven milieubeheer:


- Roeloffs Bouwbedrijf Mook B.V. Rijksweg 10 te Molenhoek


- Tech. Isolatiebedrijf Nijmegen B.V. Kopseweg 15c te Middelaar

Ingevolge het Besluit Inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer:


- AutoMotive
Rijksweg 10 te Molenhoek


- Airco Service Queens Rijksweg 10 te Molenhoek

Ingevolge het Besluit Jachthavens milieubeheer:


- St. Waterrecreatie De Driesen Witteweg 23 te Middelaar

Ingevolge het Besluit Detailhandel en Ambachtsbedrijven milieubeheer:


- De Locloods
Middelweg 3 te Molenhoek


- G & B Gordijnenatelier Lindenlaan 57c te Molenhoek

Deze inrichtingen vallen onder de werkingssfeer van de genoemde Besluiten, welke algemene regels stellen ter bescherming van het milieu.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024-6969151

.

WET MILIEUBEHEER

Melding artikel 8.19 Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat zij besloten hebben een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer te accepteren.

De melding is ingediend door Peutz B.V., Lindenlaan 41 te Molenhoek en heeft betrekking op het veranderen van een inrichting zijnde een kantoor met laboratoria voor akoestische en bouwfysische proefnemingen gelegen aan voornoemde locatie. De verandering betreft het vervangen van het bestaande laboratoriumgebouw (LAB-1) door een nieuw gebouw, voorzien van een verdieping met kantoren. Burgemeester en Wethouders hebben aan de indiener van de melding een verklaring afgegeven, dat de gemelde verandering in overeenstemming is met artikel 8.19, lid 2 van de Wet milieubeheer. De gemelde verandering kan worden doorgevoerd zonder wijziging van de vergunning.

Inzage

De beschikking met bijgaande stukken ligt met ingang van woensdag 13 december 2006 gedurende zes weken (tm 24 januari 2006) voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Inwerkingtreding
Deze verklaring treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn voor het indienen van een bezwaar- of beroepschrift afloopt tenzij een verzoek tot voorlopig voorziening is ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Reactiemogelijkheden

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan gedurende een termijn van zes weken, ingaande 13 december 2006, een bezwaarschrift tegen dit besluit indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten:


- de naam en adres van de indiener;


- de dagtekening;


- een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht;


- de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Hiervoor kan, tegelijk met of na de indiening van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening worden ingediend. Deze dient u te richten aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Nadere informatie

Bureau RIBM, tel. 024-6969152

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Drs. C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn

Drs. R.M. Wiersema, secretaris

.

Wandelroutenetwerk in Mook uitgebreid

Goed nieuws voor iedereen die graag wandelt in Mook en omgeving: aan het al bestaande routenetwerk (Twee Schansen, Mookerheide en Sint Jansberg) is sinds kort een aantrekkelijke wandeling op De Zandberg en door het Herrendal toegevoegd. Vanaf De Zandberg - een recentelijk aangelegd natuurpark - kan men genieten van mooie vergezichten en in het Herrendal wordt men verrast door het afwisselende bosgebied, met heidevelden, doorkijkjes en grote hoogteverschillen.

De gemeente Mook en Middelaar heeft deze, met blauwe paaltjes bewegwijzerde route van circa 4 km, samen met de Vereniging Natuurmonumenten uitgestippeld. Een beschrijving van de route vindt men in een fraaie kleurenfolder, die door de Regio-VVV Noord- en Midden-Limburg is geproduceerd.

De nieuwe route is een aanvulling op het wandelroutenetwerk in de regio Maasduinen, met in totaal ruim 50 wandelingen in de gemeenten Beesel, Venlo, Arcen en Velden, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. Zij variëren in lengte van 2 tot 10 kilometer en staan beschreven in maar liefst 17 verschillende folders. Van de gemeente Mook en Middelaar zijn er nu drie wandelfolders met in totaal 7 routes, lopend over de Twee Schansen, de Mookerheide en de Sint Jansberg en op De Zandberg en door het Herrendal.

Bij de Regio-VVV (www.lekker-genieten.nl) en bij de VVVs in Plasmolen, Gennep, Bergen, Arcen, Venlo en Reuver zijn alle wandelfolders los verkrijgbaar à 1,50 per stuk. Men kan hier ook een zogeheten Wandelbox aanschaffen, waarin de diverse folders bewaard kunnen worden. Tijdens een wandeling neemt men alleen de folder mee, die men op dat moment nodig heeft.

Column Wethouder Karin Peters

De WMO komt eraan. Meedoen? Samendoen!

Vanaf 1 januari 2007 worden gemeenten middels de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning. De gedachte hierachter is dat iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving, en dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en leven. Dit geldt voor alle burgers, van alle leeftijden, jong of oud, gezond of met een handicap of beperking. Hoe de gemeente dit uitdraagt staat beschreven in deze wet. De gemeente wordt o.a. verantwoordelijk voor het geven van informatie en advies, voor de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorg, voor het verstrekken van huishoudelijke hulp en voor de voorzieningen voor gehandicapten (nu WVG). De gemeente wordt straks het loket waar u terecht kunt met vragen, advies en aanvragen voor verstrekkingen en voorzieningen.

Binnen het gemeentehuis komt een Loket Zorg en Inkomen, waar uw privacy uiteraard gewaarborgd is. Medewerkers zijn inmiddels getraind in het behandelen van uw (aan)vraag.

Er zullen een aantal zaken veranderen. Ik begrijp dat dit vragen en onrust met zich meebrengt. De komende weken zullen wij u nog meer gaan informeren over de praktische veranderingen voor u. Er komt een huis-aan-huis folder met relevante informatie, contactgegevens en de belangrijkste veranderingen na 1 januari. Er komen informatiebijeenkomsten in de kerkdorpen, en ook in deze krant volgt meer informatie. We hopen daarmee uw meeste vragen te kunnen beantwoorden. Natuurlijk kunt u met vragen ook altijd contact opnemen met de afdeling WMO op het gemeentehuis, de WMO medewerkers zullen u graag van dienst zijn. Ook middels de website kunt u informatie vinden over deze nieuwe wet en de gevolgen voor u en onze gemeente.

De veranderingen die per 1 januari op stapel staan zijn pas het begin. Ook na 1 januari zullen nog een aantal nieuwe taken besproken en uitgevoerd gaan worden, waarbij o.a. de leefbaarheid in onze gemeente centraal staat. In de WMO is ook beschreven dat inwoners een belangrijke stem hebben in de evaluatie van ons beleid. Wat gaat goed en wat zijn zaken die wellicht bijgeschaafd moeten worden? Ik ben benieuwd naar uw mening.

Ik houd u graag van alle ontwikkelingen op de hoogte, tenslotte gaan we het samen met u doen!

..

Openingstijden

In verband met een collectieve sluiting is het gemeentehuis gesloten tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Alleen voor het doen van aangifte van geboorte of overlijden zijn wij

geopend op:


- woensdag 27 december van 09.00 tot 10.00 uur


- vrijdag 29 december van 09.00 tot 10.00 uur.

Mocht u nog een reisdocument of rijbewijs willen aanvragen of ophalen dan moet u er ook

rekening mee te houden dat er tussen het aanvragen en uitreiken van een reisdocument of rijbewijs 5 werkdagen zitten. Vraag uw documenten dus op tijd aan!

De Milieustraat is gesloten op 27 december en geopend op 30 december.

Verschoven ophaaldagen afvalcontainers

Graag willen wij u erop attenderen dat er op maandag 25 en dinsdag 26 december geen afval opgehaald wordt in verband met de kerstdagen. De containers die normaliter op maandag geleegd worden staan nu gepland voor donderdag 28 december. De lediging van dinsdag is verschoven naar vrijdag 29 december. De lediging van woensdag is ongewijzigd. Zie ook de afvalwegwijzer.