BASF

Organisatie aanzienlijk gestroomlijnd; Research Verbund versterkt; Jaarlijkse synergieën van 100 miljoen euro tot 2010 BASF heeft vandaag (15 december 2006) verdere stappen aangekondigd met betrekking tot de wereldwijde integratie van de per 1 juli 2006 aangekochte bouwchemie activiteiten van Degussa. De bouwchemie activiteiten ontwikkelen zich heel goed als onderdeel van BASF, zei Dr. Andreas Kreimeyer, als bestuurslid van BASF AG verantwoordelijk voor de Veredelingsproducten. Verdere strategische maatregelen stellen ons in staat beter dan de markt te blijven presteren en groei in verkopen en resultaten te realiseren. Onze uitgebreide onderzoeksactiviteiten en ons sterke team leggen de grondslag voor innovatieve producten en klantgerichte systemen, die de basis voor dit succes vormen.

Aanvankelijk had BASF de voormalige Degussa activiteiten na aankoop per 1 juli 2006 ondergebracht bij de nieuw opgerichte Construction Chemicals divisie. Na de reorganisatie zal deze divisie vanaf 1 januari 2007 uit vijf regionale business units bestaan: Construction Systems Europa, Admixture Systems Europa, Construction Chemicals NAFTA, Construction Chemicals Asia Pacific en Construction Chemicals Zuid Amerika. Administratieve en functionele activiteiten zullen grotendeels worden overgebracht naar bestaande regionale platforms van BASF. Het hoofdkantoor van de Construction Chemicals divisie verhuist van Trostberg naar Ludwigshafen.

Bernhard Hofmann, hoofd van de BASF Construction Chemicals divisie, zei: De volledige integratie in BASFs unieke Verbund geeft ons de nodige kracht en flexibiliteit om ons ambitieuze doel te bereiken: Onze positie als markleider in de bouwchemie te versterken door wereldwijde aanwezigheid en prestatie. Om dit doel te bereiken, zullen onze medewerkers hun uiterste best moeten doen om, in het komende jaar en daarna, één team te vormen.

De volgende maatregelen gaan met de volledige integratie gepaard:
- Wereldwijde R&D activititeiten op het gebied van anorganische polymeren in Trostberg, Duitsland, worden onderdeel van BASFs Research Verbund en zullen worden uitgebreid.

- Relius, die bouwkundige en industriële coatings produceert in Oldenburg en Memmingen, Duitsland, wordt onderdeel van BASFs Coatings divisie met uitzondering van Wall Systems, dat onderdeel zal blijven van de Construction Chemicals divisie.

- De olieveldchemie activiteiten die in 2006 van Degussa en Engelhard zijn verkregen en de bijbehorende marketing en ontwikkeling worden gecombineerd met BASF´s bestaande activiteiten in een nieuwe business unit, Global Oilfield Solutions, in de divisie Veredelingsproducten.

BASF verwacht synergieën te realiseren van ongeveer 100 miljoen euro per jaar tot 2010 als gevolg van de organisatie veranderingen en andere maatregelen, zoals het bundelen van inkoop en de standaardisering van IT systemen. De eenmalige integratiekosten, die een reductie van 200 FTE´s wereldwijd beslaat, wordt geschat op ongeveer 75 miljoen euro.

BASF
BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie en Gas.
Als een betrouwbare partner in nagenoeg alle branches helpen wij onze klanten met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten, succesvol te zijn. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten aan te boren. Zij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid en draagt hiermee bij aan een betere toekomst. BASF heeft ruim 95.000 medewerkers en een omzet van meer dan 42,7 miljard euro in 2005. Aandelen van BASF worden verhandeld op de aandelenbeurzen in Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op internet: www.basf.com.

BASF Nederland B.V., 15 dec 2006

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378