Provincie Noord-Holland

Datum

15-12-2006

Onderwerp

Haarlemse Basketbalweek moet jeugd enthousiast maken voor sport

De provincie Noord-Holland sponsort de Haarlemse Basketbalweek (HBW). Een onderdeel van de sponsoring is een vrijkaartenactie, met als doel om inwoners - met name jeugd aan te moedigen om te gaan sporten. Met de vrijkaarten van de HBW trakteert de provincie de jeugd op topsportwedstrijden. De provincie geeft in totaal 295 vrijkaarten weg aan actieve basketballers van basketbal- en
rolstoelbasketbalverenigingen in de gehele provincie.

Gedeputeerde Sport Rinske Kruisinga: " Sport en bewegen is goed voor jong en oud. Sport levert vermaak en vrienden. Reden genoeg voor de provincie om de Haarlemse Basketbalweek te sponsoren." Haarlem is naast stad van de basketbalweek ook provinciehoofdstad.

Vrijkaarten naar alle regios
295 vrijkaarten zijn verdeeld onder basketbalverenigingen en rolstoelbasketbalverenigingen in de provincie. De vrijkaarten gelden voor de voorrondewedstrijden op 22, 23 en 24 december. Sportservice Noord-Holland en de Nederlandse Basketbalbond hebben gezamenlijk de verdeling van vrijkaarten bepaald. De vrijkaarten gaan naar: actieve jeugdcommissies, whoZnext-basketbalteam, juryleden van het rayon selectietoernooi op 30 december, jeugd uit de selectieteams en jeugd rolstoelbasketballers. De lijst met clubs en vestigingsplaatsen is onderaan dit persbericht te vinden.

Samenwerking
Het provinciaal sportbeleid, uitgevoerd door onder andere de stichting Sportservice Noord-Holland, richt zich op het stimuleren van sportdeelname en de ontwikkeling van gemeentelijk sportbeleid. Deze vrijkaartenactie is mede tot stand gekomen door de samenwerking met Sportservice Noord-Holland en de Nederlandse Basketbalbond.

Overzicht verdeling HBW vrijkaarten

* BV De Hoppers, Hoorn

* BV Alkmaar Guardians

* ProBuild Lions, Landsmeer

* KTC, Overveen

* Jeugdselectieteams NBB Noord-Holland

* JBC Noorderhaven, Julianadorp

* De Marels, Texel

* BV Noordkop Yelow Bike, Den Helder

* Racing Beverwijk

* Rebound 84, Schagen