Talpa Nederland


Laren, 20 oktober 2006

Vanaf 16 december Talpa 24 uur per dag

Vanaf 16 december a.s. gaat de televisiezender Talpa 24 uur per dag uitzenden. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en krijgt Talpa ook de beschikking over dagtelevisie. Hierdoor krijgt Talpa een meer natuurlijke opstap naar haar vooravond. De uitbreiding van zendtijd is mogelijk dankzij de verhuizing van Nickelodeon naar het kanaal van THE BOX.

Talpa is zeer verheugd over de met MTV Networks bereikte overeenkomst. Ronald Goes, CEO van Talpa Media en algemeen directeur van Talpa TV: "Talpa TV wordt voor de kijker nu een completere zender en daar zijn we enorm blij mee! Vanaf de eerste dag hebben wij er geen geheim van gemaakt dat we graag 24 uur per dag zouden willen uitzenden. Vandaar dat we al in een vroeg stadium over een tweede, eigen 24-uurs zender hebben gesproken. De start van een tweede kanaal is overigens zeker niet van de baan. Maar we gaan nu eerst volop aan de slag om de 24-uurs zender optimaal neer te zetten."

Hoe de dagprogrammering wordt ingevuld, wordt binnen enkele weken duidelijk. Ronald Goes: "De televisiezender speelt een belangrijke rol in de strategie van Talpa Media om een zo groot mogelijk publiek te bereiken via diverse mediaplatforms. Talpa TV is hiervoor als het ware onze etalage die we graag zo breed mogelijk maken. Onze mogelijkheden worden verruimd door nu ook overdag specifieke kijkergroepen te bereiken."

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.
---