Nederlands spoorwegmuseum

persbericht

14 november 2006, Utrecht

Pirouette draaien op de spoor-ijsbaan?
Spoorwegmuseum organiseert Winter Station mét bijzondere V.I.P.-gast

Het Spoorwegmuseum wordt ook dit jaar weer omgetoverd in Winter Station. Van 16 december t/m 7 januari is het museum gehuld in een dik pak sneeuw. Na het succes van vorig jaar met 63.000 bezoekers, brengt Winter Station ook deze keer vele kerstbomen, guirlandes, schaatsbaan én lekkere Hollandse winterkost. Een speciale V.I.P. gast trapt Winter Station af op 15 december om 19.30 uur. Wie er precies komt, laten we nog in het midden, maar het belooft een spectaculaire opening te worden geheel in het teken van ijs...

Het jaarlijkse Winter Station is van alle markten thuis; zo kun je een dansje wagen op de schaatsbaan of in een historische carrousel stappen uit 1916 met galopperende paarden. Iets minder actie? Slenter dan langs de ambachtsmarkt waar tal van demonstraties zijn of volg een workshop zoals; kaarsen maken, schilder een winterschilderijtje of maak je eigen overheerlijke bonbons.

Jezelf opwarmen kan natuurlijk ook met een heerlijke glühwein of een warme chocolademelk. Dit kan onder het genot van wisselende optredens van orkesten en koren. Of neem plaats in een authentiek rijtuig waar verhalenvertellers in Dickenskostuum je meenemen naar oude vervlogen tijden.

Het Spoorwegmuseum is niet alleen in de winter actief. Het hele jaar organiseert het museum verschillende tentoonstellingen en evenementen voor jong en oud. Het Spoorwegmuseum is makkelijk te bereiken per pendeltrein vanuit Utrecht Centraal. Vanaf hier vertrekt de trein elk uur naar ons station op de Maliebaan De toegangsprijs is voor volwassenen EURO 13,50, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen EURO 10,50 en de allerkleinsten mogen gratis naar binnen. Op de website
www.spoorwegmuseum.nl/winterstation vind je meer over informatie over Winter Station en de openingstijden (1e en 2e kerstdag geopend/ 1 januari gesloten).

Meer informatie en fotomateriaal: Communicatie en PR, R. Franssen, 030-2306206, r.franssen@spoorwegmuseum.nl