Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stichting Zetel neemt zitting in het Glaspaleis

Vanaf zaterdag 16 december 2006 t/m zondag 4 februari 2007 neemt Stichting Zetel zitting in het Glaspaleis. Het idee begon met een expositie van nieuwe stoelontwerpen en is inmiddels uitgegroeid tot een manifestatie van zitobjecten en designmeubelen in het gehele gebouw. Op verschillende plekken als de vitrine, de expositieruimte op de 1e etage en Café Glaspaleis en Restaurant Glaspaleis kunnen de bezoekers kennismaken met bijzondere stoelen.

Expositie
In de vitrine op de begane grond is een selectie te zien uit de collectie van stichting Zetel met ondermeer werk van Benthem Crouwel, Rob Eckhardt, Titia Ex, EZCT, Stan Kramer, Krijn de Koning, Peter Sas, Ramin Visch en Moshé Zwarts. De primeurs van nieuwe stoelconcepten zijn te zien in de expositieruimte op de 1e verdieping ontworpen door Wim van den Bergh, Jacco Bregonje, Jo Coenen, Lars van Es, René Holten, Maurer United Architects, Bas Pruyser, Marc Ruygrok en Linda Schregardus.
In het aangrenzende Café Glaspaleis zijn foto's over stichting Zetel te zien van Jurriaan Brobbel. Restaurant Glaspaleis op de 5e verdieping worden de ontwerpen van Wiel Arets en Paul Tames van den Berg getoond.

Scholenbezoek
In januari organiseert het Glaspaleis een educatief programma rondom de tentoonstelling Zetel voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen en leerlingen van klas 1,2 en 3 van het middelbaar onderwijs. Het Glaspaleis biedt scholen met behulp van een rondleiding en een educatief boekje de mogelijkheid om kennis te maken met de zetels in het Glaspaleis. De rondleiding duurt ca. 1 uur, heeft per keer ruimte voor een groep van 30 leerlingen. Het educatief boekje Zetels gaat over de ins en outs van de stoel en geeft een kijkje achter de schermen van het ontwerpen, de mode in stoelen en de stoel als kunstobject. Het is mogelijk om materiaal mee te nemen vanuit school om te stoelen ter plekke na te tekenen of zelf een stoel te ontwerpen met inspiratie van de stoelen in het Glaspaleis.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en Horeca Glaspaleis.
Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

www.zetel.nl
www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271

Noot voor de pers:
De directie van het Glaspaleis heeft het genoegen u uit te nodigen voor de officiële opening van "Zetel in het Glaspaleis".De officiële opening vindt plaats op vrijdag 15 december om 17.00 uur door Huub Smeets, directievoorzitter Vesteda Groep BV U bent van harte welkom.