Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* December

---

Prinses Máxima 16 december bij uitreiking Vrijwilligersprijzen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont zaterdagavond 16 december in het Auditorum van de Rabobank in Utrecht de uitreiking bij van de vrijwilligersprijzen.

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) reikt Het Nationale Compliment uit aan inspirerende en opvallende vrijwilligersprojecten. Ook vindt de uitreiking plaats van Het GemeentenCompliment en de MADD Awards.

Met Het Nationale Compliment beloont Vereniging NOV in het oog springende vrijwilligersprojecten en stimuleert zij vrijwilligersorganisaties initiatiefrijk te blijven. Dit jaar zijn twintig projecten genomineerd. De drie prijzen bestaan uit geldbedragen van 12.500 euro, 7.500 euro en 5.000 euro. De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt in samenwerking met de Rabobank.

Gemeenten met het meest actieve vrijwilligerswerkbeleid maken kans op Het GemeentenCompliment. Veel plaatselijke vrijwilligersprojecten worden gestart op initiatief van de bevolking. Door erkenning, ondersteuning, netwerken en promotie vanuit de gemeente kunnen deze initiatieven worden voortgezet. De Vereniging NOV reikt dit compliment in 2006 in samenwerking met het ministerie van VWS voor de zesde keer uit.

De MADD Awards zijn de beloning voor organisatoren en deelnemers aan Make a Difference Day, die dit jaar plaatsvond op 3 en 4 november. Dit als dank voor de inzet en als stimulans ook volgend jaar mee te doen aan deze landelijke vrijwilligersdag. De genomineerden hebben met hun klus, school, bedrijf of als promotor een wezenlijke bijdrage geleverd aan deze dag. Verschillende leden van de Koninklijke Familie hebben zich ook dit jaar ingezet voor Make a Difference Day.

4 december 2006
© RVD