Gemeente Haaren


* Uitnodiging bijeenkomst over centrumplan Helvoirt

Sinds januari 2006 is er

een nieuwe versie van de plannen voor het centrum van Helvoirt gemaakt, omdat:

1. Lambertus de Kreite inmiddels subsidie gekregen heeft voor een nieuw zorgcentrum. Dat zorgcentrum heeft draagvlak nodig in de vorm van extra woningen. Die behoeften en wensen moesten worden ingepast in de plannen van Bouwfonds.

2. Het streven erop gericht is om tot verknoping van voorzieningen te komen en de mogelijkheden voor een betere exploitatie te vergroten. Dat kan alleen als er nog slimmere combinaties van functies worden bedacht dan tot op heden is gebeurd.
3. Het plan haalbaar is als er overeenstemming is over de financiële onderbouwing, over het stedenbouwkundige deel en als er draagvlak is bij belanghebbenden en belangstellenden Wij willen u nu een plan presenteren dat een beter antwoord geeft op de ambities die we met elkaar hebben.

Op 14 november jl presenteerde Bouwfonds de nieuwste plannen voor het centrum van Helvoirt aan de gemeenteraad.

Wij willen u in een vroeg stadium uw mening peilen. We hopen dat u ook benieuwd bent en nodigen daarom alle belanghebbenden en belangstellenden uit voor een presentatie van de nieuwe plannen op donderdag 7 december om 19.30 uur in Gastenbosch aan de Kastanjelaan in Helvoirt.

Op 14 december 2006 om 13.00 uur vindt de ondertekening van de overeenkomsten plaats in het gemeentehuis van Haaren, Mgr. Bekkersplein 2.

Naar boven


* Ondertekening met thuiszorgaanbieders

Overeenkomsten voor Haarense en Boxtelse inwoners. Op 1 januari 2007 treedt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking. Vanaf die datum behoort het zorgen voor hulp bij het huishouden (huishoudelijke verzorging) tot de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente mag dit niet zelf uitvoeren maar moet hiervoor overeenkomsten aangaan met thuiszorgaanbieders. Hiervoor heeft een openbare aanbesteding plaatsgevonden.

Deze aanbesteding is afgerond en met de volgende thuiszorgaanbieders sluiten Haaren en Boxtel overeenkomsten: Stichting Vivent, Zorggroep Elde, Stichting Thuiszorg VDA, Actief Thuiszorg en Stichting Prisma.

Voor Haaren wordt daarnaast nog een overeenkomst gesloten met Stichting De Kreite en voor Boxtel met Stichting Zorgcentrale IVT.

Inwoners van Haaren en Boxtel hebben na 1 januari 2007 de keuze uit zes thuiszorgaanbieders.

Deze zorgaanbieders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen die samen met gemeente en belangenorganisaties zijn vastgesteld. Omdat het aanbod van de zorgaanbieders per 1 januari 2007 hetzelfde is gebleven kunnen inwoners die nu al huishoudelijke hulp krijgen deze zelfde hulp houden.

Naar boven


* 16 december van 13.30 tot 17.00 uur open dag brandweer Haaren

Op 16 december aanstaande wordt

door de Haarense brandweer in en rondom de brandweerkazerne aan Het Gildepad in Haaren een open dag georganiseerd. De aanleiding is een nieuwe brandweerauto voor Haaren. De huidige brandweerauto is al ruim 18 jaar oud en was dringend aan vervanging toe. Het brandweerkorps is niet alleen heel blij met en trost op de nieuwe auto, maar vindt het vooral belangrijk dat deze nieuwe auto meer garanties geeft voor adequate hulpverlening dan het oude exemplaar.

Natuurlijk wil de brandweer ook de inwoners van de gemeente Haaren betrekken bij deze aanwinst. Daarom en om méér bekendheid te geven aan het werk van de brandweer wordt de open dag gehouden. Tijdens deze open dag kan het publiek uitgebreid kennis nemen van de mogelijkheden die de nieuwe auto biedt en de verschillen tussen de oude en nieuwe auto zien. Daarnaast zullen er verschillende demonstraties gegeven worden, onder andere ook door de jeugdbrandweer. Verder zal de brandweer informatie verstrekken over rookmelders, over soorten brandblussers voor in huis, auto of caravan en hoe je die moet gebruiken.

De open dag is niet alleen voor volwassenen een leerzaam en gezellig uitje, maar ook voor de kinderen. Kinderen kunnen een ritje door Haaren maken met een echte brandweerauto en misschien gaat daarbij dan de sirene wel aan.

Tijdens de open dag zullen de korpsleden vertellen over de brandweer en over hun ervaringen als vrijwilliger. Het is voor de brandweer steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en de open dag wordt daarom ook aangegrepen om vrijwilligers te interesseren voor het brandweervak.

De open dag beloofd een leuke en interessante dag te worden, de moeite waard om even te gaan kijken, zowel voor jong als voor oud. Dus kom allemaal op 16 december, u bent van harte welkom.

Naar boven


* Reconstructie

groenvoorziening

Kruisboogstraat-Koningstraat

De gemeente Haaren heeft een plan opgesteld voor de reconstructie van de groenvoorziening in de Kruisboogstraat en Koningstraat in Haaren. Het plan omvat het vervangen van de bomen, het opnieuw aanplanten van een groot aantal plantvakken en het verbreden van de parkeerstrook voor de woningen Kruisboogstraat 4 t/m 30.

De planning is om 11 december 2006 de werkzaamheden te starten en binnen 2 weken af te ronden. De werkzaamheden zijn uitbesteed aan de firma A.F. Vogels B.V. te Gemonde.

De contactpersoon bij de firma Vogels is de heer Remco Vogels, bereikbaar op telefoonnummer (073) 55 12 143.

De werkzaamheden kunnen voor de direct omwonenden enige overlast opleveren. Wij zullen trachten dit zoveel mogelijk te beperken, maar vragen uw begrip hiervoor.

groenvoorziening De Reyt De Buunder Biezenmortel

De gemeente Haaren heeft een plan opgesteld voor de reconstructie van de groenvoorziening in de Reyt en de Buunder te Biezenmortel. Het plan omvat het vervangen van de bomen, het opnieuw aanplanten van de groenstroken.

De planning is om 11 december 2006 de werkzaamheden te starten en binnen 2 weken af te ronden. De werkzaamheden zijn uitbesteed aan de firma Van Esch Groenvoorzieningen te Berkel-Enschot.

De contactpersoon bij de firma Van Esch Groenvoorzieningen is, de heer Van Rijn bereikbaar op telefoonnummer (013) 511 2004.

De werkzaamheden kunnen voor de direct omwonenden enige overlast opleveren. Wij zullen trachten dit zoveel mogelijk te beperken, maar vragen uw begrip hiervoor.

Heeft u nog vragen, dan adviseren wij u contact op te nemen met de heer A.J.H. van de Ven bereikbaar op telefoonnummer (0411) 62 72 82.

Naar boven


* Grof afval aan huis ophalen

Op vrijdag 22 december

aanstaandewordt er een inzamelronde gereden om grof afval aan huis op te halen. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u tot 15 december een telefonische afspraak maken. U dient hiervoor contact op te nemen met de front-office van de afdeling Ruimtelijke Ordening, bereikbaar via telefoonnummer (0411) 627 260. Dagelijks te bereiken van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur (m.u.v. de vrijdagmiddag). Op donderdag tot 19.00 uur te bereiken.

De voorrijkosten bedragen EUR 20,00 per adres. Het tarief voor het afval dat wordt opgehaald is gelijk aan het tarief van grof huishoudelijk afval op de milieustraat (EUR 20,00 per m3). Voor Wit- en Bruingoed betaalt u alleen de voorijkosten. Gevaarlijk afval mag niet door de medewerkers van de gemeente Haaren worden meegenomen. Betaling dient contant plaats te vinden.

Naar boven


* Haaren live met DigiD bestellen en betalen

logo DigiD.gif
U hebt er

vorige week al over kunnen lezen, nu is het sinds maandag werkelijkheid: uw uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie, uittreksel uit het geboorteregister of de plattegrond en gemeentegids van Haaren kunt u digitaal aanvragen en betalen. U hoeft hiervoor niet meer naar het gemeentehuis toe, maar krijgt het product uiterlijk na drie werkdagen thuisgestuurd.

DigiD

Bij steeds meer overheidsinstellingen, zoals de Belastingdienst, kunt u voortaan met DigiD, de digitale authenticatie vanuit de overheid, terecht. In april 2007 zullen naar verwachting 6 miljoen mensen hun DigiD gebruiken. Ook uw eigen gemeente Haaren kan u nu dit gemak bieden. Vraag daarom uw code aan via www.digid.nl/aanvragen. Binnen enkele dagen wordt dit voor u geregeld en kunt u ook bij ons terecht.

Wat moet u doen?

Bezoek onze website www.haaren.nl en klik op Dienstverlening > Webwinkel. U wordt dan vanzelf langs de producten gestuurd en krijgt duidelijke uitleg over welke stappen u moet nemen.

Gemeente Haaren werkt door aan een snellere en betere dienstverlening voor haar inwoners en haar klanten. We willen blijven zeggen: Gemeente Haaren... tot uw dienst!

Naar boven

Ø 7 december: Informatieavond over centrumplan Helvoirt. Ø 14 december: Opiniërende en besluitvormende raadsvergadering Ø 16 december: Open dag brandweer
brandweer. Rondom de brandweerkazerne aan het Gildepad in Haaren van 13.30 tot 17.00 uur
Ø 7 januari: Nieuwjaarsreceptie gemeentebestuur. Ø 25 januari: Vergadering raadscommissie

Vanaf 19.30 vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de openbare, informatieve vergadering van de raadscommissie plaats.

Ø 8 februari: Opiniërende en besluitvormende raadsvergadering

Vanaf 19.30 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de openbare opiniërende en besluitvormende vergadering van de raad plaats.