Gemeente Hellendoorn


Uitreiking GemeentenCompliment vrijwilligersbeleid

Op 16 december 2006 vindt in de Rabobank in Utrecht de feestelijke uitreiking plaats van het Nationale Compliment, het GemeentenCompliment en de MADD-awards in het kader van Make a Difference Day. De gemeente Hellendoorn is één van de vijf gemeente die zijn genomineerd.

Het GemeentenCompliment
Het GemeentenCompliment wordt voor de zesde keer uitgereikt door Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) in samenwerking met de Rabobank en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onze gemeente is één van de vijf gemeenten die is genomineerd voor het GemeentenCompliment 2006. Naast Hellendoorn zijn de gemeenten Helmond, Landgraaf, Utrecht en Vlaardingen genomineerd. Het GemeentenCompliment wordt uitgereikt aan de gemeente met het meest actieve vrijwilligersbeleid.
De gemeente Hellendoorn is voor de derde keer genomineerd, eerdere nominaties waren in 2002 en 2004. In 2002 en 2004 behaalde de gemeente de tweede prijs. Wordt het in 2006 nu de eerste prijs?

De gemeenten konden hun inschrijving toelichten in een persoonlijk gesprek met een delegatie van Civiq (kennis- en adviescentrum op het gebied van vrijwillige inzet) de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het bezoekverslag wordt samen met het inschrijvingsformulier voorgelegd aan de jury. De jury selecteert de drie prijswinnaars die op 16 december tijdens de uitreiking worden bekend gemaakt.

De jury bestaat uit:

- Mw. A.M. (Margo) Vliegenthart (voorzitter), Voorzitter BVE Raad; Kroonlid Sociaal Economische Raad

- Mw. J. Engelen, Programmamanager CIVIQ, instituut vrijwillige inzet
- Dhr. H. (Herrie) Geuzendam, Senior Manager afdeling Binnenlands Bestuur, KPMG

- Mw. N.E. (Nelleke) Groenewegen-Boer, Directeur Sociale Zaken, Educatie en Zorg, Vereniging van Nederlandse Gemeenten
- Dhr. M.J.H. (Rinus) Janssen, Wethouder Leefomgeving, zorg en sport, gemeente Helden (winnaar 2005)

De publieksprijs
Naast de Complimenten worden er op 16 december ook publieksprijzen uitgereikt. Het Nederlands publiek kan vanaf 15 november 2006 via www.nov.nl een stem uitbrengen op haar favoriete project, gemeente of MADD - activiteit.
De inwoners kunnen hun invloed aanwenden door te stemmen op de gemeente Hellendoorn, zodat zij een kans maakt om de publieksprijs te winnen.

De prijsuitreiking
Op 16 december worden de prijswinnaars van het Nationale Compliment, het GemeentenCompliment en de MADD-awards bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het auditorium van de Rabobank in Utrecht. De presentatie van de avond ligt in handen van Gregor Bak, tv-presentor. Voorzitter Margo Vliegenthart, voorzitter MBO Raad, reikt de prijzen uit. Speciale gast bij de prijsuitreiking is Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima.