Ingezonden persbericht


11 december, Utrecht

Maud op de ijsbaan van Winter Station

'Sterren dansen op het ijs'- ster treedt op in het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum brengt dit jaar een wel heel bijzondere gast tijdens de opening van Winter Station. Maud, bekend van 'Idols' en 'Sterren dansen op het ijs', glijdt op 15 december om 19.30 uur over de spoor- ijsbaan van het museum. Een pirouette of een sprong, het maakt Maud allemaal niks uit. De openingsavond begint om 18.00 uur al goed met 50% korting op de entreeprijs, warme chocolademelk en een DJ zet de beste kerstmuziek in. Je komt pas echt in de (winter)stemming tijdens Winter Station van 16 december tot en met 7 januari.

Eindeloos rondjes schaatsen op de overdekte ijsbaan, warme chocolademelk drinken, slenteren langs de ambachtsmarkt of toch een ritje op de historische carrousel uit 1916 maken? Jong of oud, Winter Station is de plek om je helemaal in winterse gemoedelijkheid te laten onderdompelen. Naar spannende verhalen luisteren, terwijl je vader en moeder een glühwein drinken. Workshop bonbons maken terwijl de (klein)kinderen zich uitleven op de ijsbaan. Je verwonderen over de grootsheid van oude locomotieven, terwijl je partner een winterschilderijtje maakt. En jij maar denken dat het Spoorwegmuseum alleen maar leuk is voor mannen.... Ook dit jaar is Winter Station van alle markten thuis!

Het Spoorwegmuseum is niet alleen in de winter actief. Het hele jaar organiseert het museum verschillende tentoonstellingen en evenementen voor alle leeftijden. Het museum is makkelijk te bereiken per pendeltrein vanuit Utrecht Centraal. Vanaf hier vertrekt de trein elk uur naar ons station op de Maliebaan. De toegangsprijs voor volwassenen is ¤13,50, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen ¤10,50 en de allerkleinsten mogen gratis naar binnen. Op de website www.spoorwegmuseum.nl/winterstation vind je meer over informatie over Winter Station en de openingstijden (1e en 2e kerstdag geopend/ 1 januari gesloten).

Meer informatie voor pers en fotomateriaal: Communicatie en PR, Roos Franssen, 030-2306206, r.franssen@spoorwegmuseum.nl