Ingezonden persbericht


P E R S U I T N O D I G I N G
Utrecht, 14 december 2006

De finale: wie is De Zuinigste Rijder van Nederland?

Op zaterdag 16 december 2006 wordt op het RDW Test Centrum in Lelystad de finale van de wedstrijd De Zuinigste Rijder van Nederland gereden. Van de ruim 2500 deelnemers aan de wedstrijd zijn de tien zuinigste rijders uitgenodigd voor de finale. In deze finale wordt in gelijke auto's getest wie na het rijden van een rit op het parcours en een rit op de openbare weg de minste brandstof heeft verbruikt. De winnaar mag zich De Zuinigste Rijder van Nederland noemen en wint hiermee een weekendje Parijs voor twee personen. Ook wordt er een aparte wedstrijd op het parcours gereden door Jorinde Moll (bekend van het programma 'De Grote Beurt') en John Williams (van 'Help mijn man is klusser' en 'Dancing on Ice') om te kijken hoe zuinig zij rijden.

Programma
14.00 uur Startsein wedstrijd De Zuinigste Rijder. 14.00-15.00 uur Eerste onderdeel op het parcours. 15.00-16.00 uur Tweede onderdeel op de openbare weg. 15.00-15.30 uur Start wedstrijd op het parcours tussen Jorinde Moll en John Williams . 16.15 uur Prijsuitreiking De Zuinigste Rijder van Nederland . Presentator Rob van der Spek

Het Nieuwe Rijden
De Zuinigste Rijder is een van de activiteiten van Het Nieuwe Rijden. Dit is een comfortabele en veilige rijstijl, waarmee minder brandstof wordt verbruikt. Dit bespaart kosten en is ook nog eens goed voor het milieu. Door de tips van Het Nieuwe Rijden toe te passen, bespaart men al snel 10% brandstof. Denk bijvoorbeeld aan op tijd doorschakelen, regelmatige controle van de bandenspanning en de auto laten uitrollen in de versnelling bij het minderen van snelheid. De tips zijn te vinden op www.hetnieuwerijden.nl.

Initiatiefnemers
De Zuinigste Rijder wordt georganiseerd door Het Nieuwe Rijden, in samenwerking met Milieu Centraal, ALD Automotive, ANWB, BOVAG, Citroën, Consumentenbond, OPEL, Prodrive Training, RAI Vereniging, Shell, Veilig Verkeer Nederland en VVCR. Het Nieuwe Rijden is een initiatief van SenterNovem in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.