Minister Bot bezoekt Indonesië

Ministerie buza

http://www.minbuza.nl

Persbericht
Ministerie van Buitenlandse Zaken
14-12-2006

MINBZ: Minister Bot bezoekt Indonesië

Minister Bot van Buitenlandse Zaken zal van zaterdag 16 t/m dinsdag 19 december een werkbezoek aan Indonesië brengen. Minister Bot zal worden ontvangen door zijn Indonesische collega minister Wirajuda met wie hij samen Bali en Yogyakarta bezoekt. Minister Bot reist vervolgens via Jakarta terug naar Nederland.

Dit bezoek, dat in een informele setting zal plaatsvinden, is op uitnodiging van minister Wirajuda en onderstreept het belang dat de Nederlandse en Indonesische regeringen hechten aan de huidige uitstekende betrekkingen en de toekomstige samenwerking tussen beide landen. Om dit samenwerkingsverband te bekrachtigen zullen beide ministers een zogeheten 'letter of intent' ondertekenen. Daarnaast zal een aantal uiteenlopende internationale zaken ter sprake komen. Op Bali zal een krans worden gelegd ter nagedachtenis aan de ruim 200 slachtoffers (onder wie 4 Nederlanders) van de bomaanslag in 2002.

De laatste keer dat minister Bot Indonesië bezocht was tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsviering van augustus 2005. Eind augustus 2006 bracht minister Wirajuda een officieel tweedaags bezoek aan Nederland.


Noot voor de redactie /