Nederlandse Programma Stichting

TELEVISIE

Het Nieuw Nederlands Elftal Aflevering 2: Baby's Luke en Dina komen op de wereld!

Uitzending: zaterdag 16 december 2006 (2/6), 16.05 uur bij de NPS op Ned 2 Website: www.nps.nl en www.hetnieuwnederlandselftal.nl

In Het Nieuw Nederlands Elftal praten aanstaande ouders uit Nederland en andere landen over de geboorte en toekomst van hun baby in ons land. In deze aflevering ontmoeten we de familie Kikstra die New York heeft verruilt voor een toekomst in Europa en de familie Medaghria Laoui die hun roots in Marokko hebben.

Het Nieuw Nederlands Elftal is een nieuw 'lifelong' televisieproject van Ruud van Gessel, maker van o.a. de serie VEERTIG! en schrijver van het gelijknamige boek.

Over veertig jaar is de samenstelling van de Nederlandse bevolking totaal veranderd. Meer dan de helft van de inwoners van ons land is dan van een andere afkomst. Wie zijn die mensen dan eigenlijk? Het nieuwe NPS programma Het Nieuw Nederlands Elftal volgt elf gezinnen die een afspiegeling vormen van de Nederlandse bevolkingssamenstelling, anno 2050. In al die gezinnen is een baby op komst. In Het Nieuw Nederlands Elftal maakt de kijker kennis met vaders, moeders en hun baby's. Jongens en meisjes, rijk en arm, waarin alle gezindten en culturen verenigd zijn. Waar komen ze vandaan? Wat zijn hun toekomstverwachtingen en hoe denken zij over het Nederland van nu?

De hoofdpersonen van Het Nieuw Nederlands Elftal wonen in en rond de stad Utrecht. Met de dynamiek van arme wijken als Kanaleneiland en de moderne Vinex locatie van Leidsche Rijn is deze stad de ideale locatie voor een televisieserie met een eigen gezicht. Over vier jaar wordt opnieuw gekeken hoe het met de 'spelers' van Het Nieuw Nederlands Elftal gaat.

Het Nieuw Nederlands Elftal is een nieuw 'lifelong' televisieproject van Ruud van Gessel, maker van o.a. de serie VEERTIG! en schrijver van het gelijknamige boek. Bij de serie hoort de website www.hetnieuwnederlandselftal.nl waarop de kijkers ook hun eigen baby kunnen opstellen in het elftal van de toekomst.


---