TROS

Hilversum, 12-12-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 16 december
Radio 2 - 16.00 uur

LOÏS LANE TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

De populaire groep LOÏS LANE is aanstaande zaterdag bij Daniël Dekker te gast in TROS MUZIEKCAFÉ. De zusjes Suzanne en Monique vieren dit jaar het 20-jarig bestaan van Loïs Lane met twee dvd's. Deze geven een totaalbeeld van de geschiedenis van Loïs Lane. De registratie van de theatertour '20 jaar Loïs Lane' is versneden met videoclips, televisiefragmenten, interviews en nooit vertoonde backstagebeelden.

Maar er staan meer leuke, verrassende en muzikale acts op het programma:


-NEET OÉT LOTTUM. Tien jaar al speelt Neet oét Lottum aanstekelijke dialectmuziek. Hun nieuwe cd heet toepasselijk dan ook "10". In de loop der jaren veranderde de klank: de oorspronkelijke feestmuziek werd ingebed in een volwassen popgeluid, met teksten die zich kunnen meten met de betere Nederpop-uitingen. Alleen dan in het dialect.


-PHIL FRIENDLY & THE LONERS. De jonge Amerikaanse rockabilly en country rock zanger en gitarist Phil Friendly heeft al over de hele wereld gereisd. Nu is Phil samen met zijn vaste band The Loners flink aan de weg aan het timmeren. Rockabilly, country en hier en daar wat romantiek zijn de hoofdingrediënten.


-LUIE HOND. De Friese band die reggae combineert met ska en rock muziek, werd gevormd in 1997, is ontdekt door Ilse DeLange en heeft in haar voorprogramma gestaan. Dit jaar stonden zij ook op Lowlands en Noorderslag. De single 'Poes In De Playboy' en de bijbehorende videoclip zijn opgenomen met de Jeugd van Tegenwoordig, die we kennen van het nummer 'Watskeburt?!'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl