Nederlandse Spoorwegen 14 december 2006

Extra lange treinen voor bezoekers Dickens Festijn

NS rijdt op zaterdag 16 en zondag 17 december 2006 extra lange treinen van en naar Deventer

voor bezoekers van het Dickens Festijn. Dit jaarlijkse kerstevenement , met ruim 130.000 bezoekers, is uitstekend bereikbaar per trein. De binnenstad van Deventer ligt op slechts 3 minuten lopen vanaf het NS-station Deventer.

In het weekeinde van 16 en 17 december verandert de binnenstad van Deventer in een Victoriaans stadje vol hoofdrolspelers uit de boeken van Charles Dickens. Zo staan bezoekers oog in oog met Scrooge of Oliver Twist, maar lopen er ook weeskinderen, dronkaards, kantoorklerken en deftige lieden door het historische Bergkwartier van Deventer.

Extra lange treinen
NS zet extra lange treinen in voor bezoekers van het Dickens Festijn in Deventer. Op station Deventer zijn van 10.00 tot 18.00 uur servicemedewerkers aanwezig om service en informatie te geven aan treinreizigers.

Meer informatie:
www.ns.nl
0900-1475 ( 0,35 p.m.)
Voor meer informatie over het Dickens Festijn kunt u terecht op www.vvvdeventer.nl of www.dickensfestijn.nl

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting regio Noordoost, Anita Broekhuis, tel. 038-497 4888. Evenementenbureau VVV Deventer, Anjo de Bont, tel. 06- 2245 0951 NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks het vervoer van bijna 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 371 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.
Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --