Ingezonden persbericht


Persbericht

Kinderen en jongeren voor mensenrechten

Kinderen en jongeren betrekken om mee te denken over de problematiek op het gebied van mensenrechten, dit is een belangrijk onderdeel van de missie van Global Human Rights Defence. Een van de wijzen waarop aan dit onderdeel van de missie inhoud wordt gegeven is het creëren van bewustwording op een aantal terreinen zoals kinderhandel, kinderarbeid, kinderrechten en aanverwante onderwerpen.

GHRD organiseert daarom ook dit jaar weer het kinderbenefietconcert ' Hand in Hand '. De afgelopen twee jaar is gebleken dat Hand in Hand een succesformule is om jongeren van autochtone en migrante afkomst te betrekken bij sociaal-maatschappelijk relevante thema's zoals mensenrechten. Ieder jaar wordt er één centraal thema gekozen. In 2004 was het thema kinderrechten en in 2005 betrof het thema kinderarbeid. Dit jaar (op 16 december 2006) zal het centrale thema kindvluchtelingen zijn, in het bijzonder Bhutanese kindvluchtelingen in Nepal. Het evenement geeft invulling aan de doelstellingen van GHRD om enerzijds bewustzijn bij jongeren te creëren over sociaal maatschappelijke thema's en anderzijds daadwerkelijk geld in te zamelen voor het realiseren van projecten voor kindvluchtelingen.

Op unieke wijze verbindt het Hand in Hand evenement entertainment met voorlichting over sociaal-maatschappelijke thema's op het gebied van mensenrechten waaronder, kinderarbeid, kinderhandel en recht op onderwijs. Maud, bekend van het televisieprogramma Idols, en Pravini, bekend bij MTV ea, zullen een optreden verzorgen. Daarnaast zal onder leiding van dansorganisatie KamalRoshan een divers programma met zang, dans, drama en poëzie, dat samengevat kan worden als "Fushion!", vertoond worden. Wij verwachten ongeveer 1500 bezoekers en genodigden. Het programma van het kinderbenefietconcert Hand in Hand 2006 is voornamelijk gericht op kinderen van 8 tot en met 18 jaar. Dat neemt zeker niet weg dat de rest van het gezin zal genieten van een avond vol muziekspektakel, dans en ander entertainment.

Zaterdag 16 december 2006 van 19.00 tot 22.30 uur, locatie Lucent Danstheater (Anton Philipszaal), Spuiplein te Den Haag. Kaarten zijn o.a. verkrijgbaar via de website.

De opbrengsten van het evenement door onder andere kaartverkoop, veiling van door kinderen gemaakte schilderijen en diverse andere initiatieven komen ten gunste aan de projecten voor kindvluchtelingen in Nepal. Op onze internetsite, http://www.ghrd.org/handinhand is meer informatie te vinden over het programma en de projecten van GHRD.