Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5e Internationale Boudewijn Büch Dag

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op zaterdag 16 december 2006 organiseert het Boudewijn Büch Gezelschap "Büchmania" voor de vijfde keer de Internationale Boudewijn Büch Dag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De Internationale Boudewijn Büch Dag mag gezien worden als het hoogtepunt van de activiteiten van het gezelschap. Ieder jaar publiceert "Büchmania" een bibliofiel boekje onder de titel: " Büch... en geen einde". De vijfde editie is geschreven door een kenner van Boudewijn Büch. Wie het is wordt pas op de dag zelf onthuld.

Geen enkele Büch Dag is compleet zonder een aantal zeer interessante lezingen. Het bestuur heeft voor dit lustrumjaar een groot aantal namen van formaat weten te strikken. Verder wordt op deze dag voor de tweede keer de FNE Büchmania lezing gehouden. De sponsor van deze unieke serie lezingen is Foto Noorden Exclusief uit Nieuwkoop.

Bernadette Gallis, de muze van Boudewijn Büch, is aanwezig om te vertellen over de diepgang en betekenis van zijn gedichten.

De belangstelling voor Boudewijn Büch is nog steeds groot, getuige het aantal publicaties dat wordt uitgegeven. Naast de eigen bibliofiele uitgave van het gezelschap verschijnt er op de Boudewijn Büch Dag nieuw werk van: Guus Bauer, Godfried Franken, Frans Mouws en Menno Voskuil.

Uw aanwezigheid tijdens de Internationale Boudewijn Büch Dag wordt zeer op prijs gesteld. Schrijvers zijn beschikbaar voor interviews. Gezien het drukke programma graag vooraf even contact opnemen voor een afspraak.
---