Ingezonden persbericht


Persbericht 13 december 2006

16 december verschijnt het winternummer van Boekman over:

(69) Wereldkunst.nl

"De procedures rond de cultuurnota zijn een oud systeem dat in de war is en zich verweert tegen nieuwkomers" (Eltje Bos, voormalig OCW-ambtenaar)

"De integratie is voor een groot deel gelukt, maar ondanks het beleid en dankzij de inzet van migranten zelf" (Funda Müjde)

"De meest succesvolle vorm van integratie is 'uittegratie' " (Mohammed Benzakour)

Een op de acht mensen in Nederland heeft een 'biculturele' achtergrond. Met de immigratie uit Europa, Amerika en voormalige Oostbloklanden meegerekend is de verhouding zelfs een op de vijf. Maar wordt deze bevolkingsdiversiteit inmiddels ook weerspiegeld in de Nederlandse kunstwereld? Deze Boekman peilt de interculturele staat van het kunstlandschap en zet de schijnwerpers op artistieke inspiratie uit andere culturen.

In dit nummer zet Henk Pröpper de discussie over de canon voort in het Huis voor de Culturele Dialoog. Eltje Bos blikt terug op de traagheid van het diversiteitsbeleid. Behrang Mousavi zoekt een nieuw stramien voor de toekomst. Funda Müjde en Mohammed Benzakour bekennen bicultureel kleur. Annette de Vries brengt Amsterdam-Zuidoost in beeld. Pablo Cabenda ziet culturele crossovers in de hiphopscene, François Stienen neemt de filmwereld onder de loep en Laurien Saraber mist diversiteit in de danswereld. Interviews met de drijvende krachten achter organisaties Binoq Atana, Festival 0090, Kulsan, Klam en RASA. Gesprekken met John Leerdam, Orhan Kaya en Paul Faber. In de serie Onder Professoren een interview met Halleh Ghorashi, hoogleraar Management van Diversiteit en Integratie.

Kijk voor de volledige inhoudsopgave op: www.boekman.nl Meer informatie en recensie-exemplaren: m.hendriks@boekman.nl

Boekman, tijdschrift voor kunst, cultuur en beleid is te bestellen bij de Boekmanstichting en ook verkrijgbaar bij de betere boekhandel in Nederland en Vlaanderen.

Boekman is een uitgave van de Boekmanstichting,
Herengracht 415
1017 BP AMSTERDAM
T 020-624 37 36
F 020-638 52 39
-----------------------


---- --