Ingezonden persbericht


Amsterdam 14 december, 2006
PERSBERICHT

Boter, Kaas en Eieren blikt terug en kijkt vooruit in laatste aflevering 2006

Rita Verdonk is een krachtige vrouw, had ze haar hart maar op de juiste plek

In deze laatste aflevering van 2006 van Boter, Kaas en Eieren zijn te gast cabaretier Jetty Mathurin en Jihad Alariachi van De Meiden van Halal. Zaterdag 16 december blikken ze terug op het afgelopen jaar en kijken ze vooruit op het jaar 2007. Dit jaar was o.a. het jaar van de overstroming in Suriname, het vertrek van Ayaan Hirsi Ali, de val van het kabinet, de verkiezingen, de Armeense kwestie en de &-campagne van Rita Verdonk.

Jetty Mathurin: 'Rita Verdonk is een krachtige vrouw, had ze haar hart maar op de juiste plek...'. 'Ik werd betrokken bij de &-campagne van Rita Verdonk. Toen ze hoorde dat ik erbij zou zijn, riep ze nee! Ik werd zó boos. Wil zíj praten over integratie, het woord dat zij besmet heeft... ’.

Jihad Alariachi: 'We moeten minder selectief zijn. Als een moslimvrouw thuis wil blijven dan moet dat zogenaamd omdat ze onderdrukt zou zijn door haar geloof. Terwijl een blanke vrouw die thuis wil blijven, dat juichen we juist toe, ze komt op voor haar kinderen, moet je kijken wat een goede moeder'.

Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over alledaagse onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving. Op 13 januari zijn te gast: Melek Usta (zwarte zakenvrouw van het jaar) en Wolter Smit (Voorzitter Jong Management VNO-NCW). Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.30 uur op Nederland 2. BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

EINDE PERSBERICHT