Gemeente Oost-Gelre



--PERSBERICHT--

Onder embargo tot zaterdagavond 16 december 2006, 21.30 uur

Gemeente Oost Gelre
14 december 2006

Uitreiking koninklijke onderscheiding aan A.T.M. Bleumink en A.E.J Leijzer

Op zaterdag 16 december 2006 zal aan de heer A.T.M. Bleumink en de heer A.E.J. Leijzer, beiden lid van de vrijwillige brandweer Groenlo, een koninklijke onderscheiding worden uitgereikt door loco-burgemeester F. Hulshof/of waarnemend burgemeester H.J. van der Woude van de gemeente Oost Gelre. De uitreiking zal plaatsvinden vanaf ong. 20.30 uur in de Brandweerkazerne te Groenlo, tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. Beide heren worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer A.T.M. Bleumink, Het Blik 58 te Groenlo, krijgt de koninklijke onderscheiding voor 27 jaar vrijwilligerswerk bij de brandweer Groenlo. Hij is op 1 november 1979 aangesteld bij de vrijwillige brandweer als aspirant-brandwacht.

In juni 1989 haalt hij zijn diploma Brandwacht 1e klasse bij het vrijwillige korps Groenlo. Na de gemeentelijke herindeling in 2005 blijft hij zijn werk voortzetten. Hij is al die jaren een vaste kracht gebleken en op zijn ervaringen en kwaliteiten werd nooit tevergeefs een beroep gedaan. Hem wordt eervol ontslag verleend en tijdens de jaarlijkse feestavond op 16 december a.s. zal op passende wijze afscheid van hem worden genomen.

De heer A.E.J. Leijzer, Hartebroekseweg 7A te Groenlo begon 1 januari 1971 bij het vrijwillige brandweerkorps Groenlo. Ook hij "verhuist" in 2005 met de gemeentelijke herindeling mee en functioneert tot op heden in de rang Hoofdbrandwacht. Met zijn 35 dienstjaren is hij de langstwerkende brandweerman in Groenlo.

Hij was een voorbeeld voor menig brandweerman. Hem wordt eervol ontslag verleend en tijdens de jaarlijkse feestavond zal hij nogmaals in het zonnetje worden gezet.


--Einde persbericht--