Gemeente Hoogeveen

(14.12.2006)

---

15 december 2006

Afzender: College van B&W

Brief van gemeente voor klanten over gevolgen Wmo

Zaterdag 16 december 2006 krijgen 4.000 mensen in Hoogeveen een brief van de gemeente over de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De operatie is grootschalig, ook omdat de gemeente met een overgenomen adressenbestand moet werken. De gemeente verwacht dat de meeste brieven goed terechtkomen, maar het kan voorkomen dat niet iedere klant de brief krijgt, en dat er brieven terechtkomen bij mensen die geen klant zijn.

De brief bevat informatie over de gevolgen van de Wmo en gaat naar mensen die nu een gehandicaptenvoorziening via de Wvg van de gemeente hebben. De brief is ook voor mensen die huishoudelijke verzorging via de AWBZ krijgen. Deze groep krijgt vanaf 1 januari 2007 met de gemeente als contact te maken in plaats van met het Zorgkantoor. Het adressenbestand van deze instantie blijkt niet actueel. In goed overleg met het Zorgkantoor heeft de gemeente de fouten er zo veel mogelijk uit gehaald. Ook zijn de Wmo-raad en de cliƫntenorganisaties ingelicht.

Mensen die huishoudelijke verzorging via de AWBZ ontvangen, maar geen brief hebben gekregen, worden verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het Zorgloket van de gemeente, telefoon 231313.

Mailen kan ook naar zorgloket@hoogeveen.nl, de gemeente neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. De brief en meer informatie is ook te vinden via www.hoogeveen.nl/wmo en wordt bezorgd bij de verzorgingshuizen en huisartsen.