Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 16-12-2006

Bestuurder verlaat plaats van ongeval
ZUIDWOLDE Vrijdagavond heeft de politie een 23-jarige automobilist bij Meppel van de weg gehaald. De man had even daarvoor op de Bernhardlaan in Zuidwolde met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst. De man is zonder zijn gegevens achter te laten weggereden. Door getuigen werd een kenteken genoteerd. De politie heeft een blaasproef afgenomen met 460 µg/l (1,2 promille) als resultaat. Omdat de man een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. (06-208326)

Meisje botsen met Quad tegen geparkeerde auto
ASSEN Twee meisjes uit Assen raakten vrijdagavond tegen halftien gewond, nadat zij met een Quad tegen een geparkeerde auto waren. Een 13-jarige meisje zat achter het stuur, een 15 jarig meisje zat achterop. Op de Paganinilaan raakte het meisje de macht over het stuur kwijt. De bestuurster is zwaar gewond naar het Universitair Medisch Centrum Groningen overgebracht. Haar passagiere is voor behandeling naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De meisjes hadden de Quad geleend van een bekende. (06-208332)

Politie onderzoekt inbraak met geweld
MEPPEL De politie is vrijdagmiddag een onderzoek gestart na een melding dat een inbreker was overlopen door een 23-jarige bewoner van het Javaplein. De man kwam zijn woning binnen en werd daar door de inbreker geslagen. Deze vluchtte toen vanaf het Javaplein de steegjes van de Soembastraat in. (06-208174)

Fietsen botsen op elkaar
HOOGEVEEN Vrijdagavond kreeg de politie melding van een ongeval tussen twee Fietsers op de Hoogeveenseweg. Een 15-jarige jongen uit Stuifzand reed in een groep fietsers van Pesse richting Hoogeveen. Een 51-jarige man Fluitenberg kwam uit tegengestelde richting fietsen. De knaap haalde de groep in en kwam daarbij op de rijbaan van de Fluitenberger. De twee fietsers botsen op elkaar. De jongen uit Stuifzand komt op het asfalt terecht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Ook de man uit Fluitenberg is per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk heeft de man een zware hersenschudding. (06-208337

Autogordel controle: Vast en zeker!

RUINEN De politie heeft vrijdagmiddag gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Zes bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen. Ook werden twee bestuurder bekeurd, de ene voor het niet handsfree telefoneren en de ander voor het niet hebben van verlichting op een aanhangwagen. Met de verkeerscontroles wil de politie bijdragen aan een veilige situatie op de weg. (06-208226)

Rijden onder invoed
VRIES Een 19-jarige bestuurder uit Vries zat zaterdagmorgen met te veel drank op achter het stuur (300 µg/l , 0.8 promille). De politie controleerde de man op de Fledders. De man kreeg een bekeuring. (06-208373)

ROLDE De politie heeft een beginnend bestuurder van de weggehaald. De 21-jarige Roldenaar reed in een sportief tempo door Rolde. Zo werd er ruim honderd geklokt waar 80 km/uur is toegestaan. Naar aanleiding van de blaasproef is een bekeuring uitgeschreven (120 (120 µg/l, 0.3 promille) (06-208381)

EMMEN In de Hoofdstraat heeft de politie een 31-jarige Emmenaar in beschonken toestand in de auto aangetroffen. De man kreeg een bekeuring en rijverbod van vier uur (465µg/l, 1.2 promille).

HOLLANDSCHEVELD Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Noordscheschut is zaterdagmorgen door de politie aangehouden. Politieagenten zagen een auto rijden over het Hoekje met de mistlampen aan. De man krijgt een bekeuring voor het rijden onder invloed (195 µg/l , 0.5 promille) (06-208371)

Vrouw doet aangifte mishandeling kat
MEPPEL Een 44-jarige vrouw uit Meppel heeft zaterdagmorgen aangifte bij de politie gedaan van mishandeling van haar kat. De kat kwam gehavend thuis en had een gat in het hoofd. De kat is behandeld door de dierenarts. Deze stelde vast dat de verwondingen niet zijn opgelopen door aanrijding of gevecht met andere kat. Het vermoeden is dat het beestje mishandeld is. De kat liep buiten in de omgeving van De Kampen. (06-208413)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.