Politie Groningen

Zaterdag 16 december 2006

Provincie Groningen, 16-12-2006

Groningen: Stadjer rijdt zonder rijbewijs

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 44-jarige Stadjer voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Agenten zagen de man op de Pleiadenlaan rijden. De agenten wisten dat de man nog een boete open had staan van 122 euro. Toen hij hierop werd aangesproken, zei hij dat hij geen rijbewijs bij zich had. Wel betaalde hij het bedrag. Controle in het systeem leverde echter op dat jij helemaal niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De Stadjer krijgt proces-verbaal.

Groningen: man met slok op ingerekend

Een 24-jarige man uit Warfhuizen is vrijdagnacht aangehouden voor mishandeling en openbare dronkenschap. Agenten stonden voor een ingang van een café toen er in het café een opstootje was. De portiers zetten vervolgens een aantal personen buiten het café, waaronder de verdachte. Hij gedroeg zich op straat agressief en opstandig en trapte tegen een fiets. Hierop werd hij door de agenten aangesproken en werd vervolgens door zijn vrienden meegenomen. Agenten hielden hem toch nog even in de gaten. Zij zagen dat hij een nog onbekende vrouw sloeg. Hij werd ingerekend. Bij zijn aanhouding veranderde zijn gedrag niet. Hij trapte wild om zich heen en raakte daarbij zelfs een aantal omstanders. Uiteindelijk kon hij ingerekend worden, maar wist daarvoor nog wel een ruitje in te slaan van een café in de Poelestraat. Camerabeelden hebben zijn gedrag vastgelegd en de politie doet onderzoek naar de nog onbekende vrouw. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op. Hij krijgt in ieder geval een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Groningen: beginnend bestuurder veroorzaakt ongeval onder invloed

Een 21-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht op de Iepenlaan aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn 18-jarige vriendin uit Groningen zat naast hem toen zij in een flauwe bocht in een slip raakten en tegen een verkeersbord botsten. Zijn vriendin was zelf uit de auto gestapt, maar werd onwel. Zij is voor onderzoek met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder was niet gewond, maar bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau werd 0,8 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn auto raakte total-loss en werd afgesleept. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: baldadige man ingerekend

Een 21-jarige man uit Barssel (Duitsland) is vrijdagnacht bekeurd voor baldadigheid. Door cameratoezicht werd gezien dat hij, in gezelschap van twee anderen, in de Papengang tegen fietsen schopte en banden leeg liet lopen. Door agenten werden de drie staandegehouden. De 21-jarige werd ingerekend en kreeg op het bureau een bon mee naar huis.

Groningen: vrouw tippelt buiten zone

De politie heeft vrijdagnacht in de Hoekstraat een 38-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor tippelen buiten de tippelzone. De vrouw bood haar diensten aan aan een agent in burger. De agent legitimeerde zich en hield de vrouw aan. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verlichtingscontrole

De politie heeft vrijdag aan de Zonnelaan en de Westersingel een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 65 bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder verlichting. Ook kregen twee automobilisten een bekeuring, omdat ze hun auto parkeerden op een fietsstrook.

Delfzijl: man botst tegen lantaarnpaal

Een 87-jarige automobilist uit Delfzijl is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oosterveldweg. Hij kwam uit de richting van de Damsterkade toen hij rechts van de weg raakte en tegen een lantaarnpaal botste. Hierdoor kantelde de auto. Hij werd door omstanders uit de auto gehaald. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte total-loss en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Midwolde: vrouw onder invloed belandt in sloot

Een 49-jarige vrouw Zuidvelde is vrijdagmiddag op de Pasop in Midwolde aangehouden voor rijden onder invloed. Zij belandde, onder invloed van alcohol, met haar auto in de sloot. Ze wilde niet meewerken aan een blaastest. Ook een bloedproef weigerde ze. Controle leverde op dat ze zonder geldig rijbewijs reed. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Tegen de alcomobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: jeugd bekeurd

De politie heeft vrijdagavond op het Kerkpad in Delfzijl een groepje jongeren bekeurd. De politie kreeg een melding dat de jongeren vernielingen bij een drogist zouden plegen. Agenten zagen in eerste aanblik geen vernielingen. De jongeren, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, kregen wel alleen een bekeuring, omdat ze zich op een blek bevonden die verboden is voor onbevoegden. Daarnaast kregen vijf van hen een bekeuring, omdat ze geen geldig legitimatiebewijs bij zich hadden. Verder wordt bekeken met de drogist of er daadwerkelijk geen vernielingen zijn gepleegd.

Harkstede: jongen naar Halt voor afsteken vuurwerk

Een 14-jarige jongen uit Harkstede is vrijdagmiddag op De Appelhof betrapt op het afsteken van vuurwerk. Een agent hoorde de knal en zag hem met twee vriendjes staan. De 14-jarige jongen gaf direct toe dat hij het was en vertelde dat hij nog drie strijkers in zijn zakken had. Bij hem thuis lag ook nog een doosje. De jongen deed afstand van het vuurwerk en moet zich melden bij Bureau Halt voor een alternatieve straf.

Provincie: alcohol in het verkeer

De politie heeft vrijdagavond op diverse locaties in de provincie het verkeer gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In Veendam vielen twee automobilisten door de mand. Een 26-jarige automobilist uit Hoogezand werd op het Skager Rak aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en mocht het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Een 60-jarige motorrijder uit Veedam had 0,6 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur mee naar huis. In Stadskanaal, Ter Apelkanaal en Vlagtwedde werden in totaal 226 controles uitgevoerd. Een automobilist werd aangehouden. Hij had 0,65 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren mee. In Vlagtwedde werden nog twee automobilisten bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs (E-rijbewijs nodig) en een kapotte uitlaat. In Wildervank viel een 52-jarige man uit die plaats door de man. Hij werd in de Poststraat gecontroleerd en een blaastest wees uit dat hij onder invloed verkeerde. Hij had 1,25 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uren mee naar huis. Zijn sleutels konden pas na verloop van het rijverbod opgehaald worden. In Veendam was een 40-jarige automobilist uit Wildervank de klos. Op het bureau bleek dat ook hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Ook hij mocht het bureau verlaten met een rijverbod en een proces-verbaal op zak. Een 32-jarige beginnend bestuurder uit Assen moest zijn rijbewijs achterlaten op het politiebureau, nadat hij was aangehouden voor rijden onder invloed. Na drie blaastesten, een sterke alcoholgeur, en bloeddoorlopen ogen, bleek dat hij goed in de olie was. Een ademtest op het politiebureau lukte tot drie keer toe niet. Vervolgens werd bloed afgenomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Een 37-jarige vrouw uit alcomobiliste uit Tjuchum was hardleers. Agenten zagen dat zij al slingerend over de N33 reed. Ter hoogte van de A7 werd zij langs de kant van de weg gezet. Ze werd ingerekend en op het bureau bleek dat zij 1,35 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van zes uren mee. Anderhalf uur later kwamen agenten haar op de N387 tegen bij Kolham. Ze werd weer aangehouden. Nu werd haar auto in beslag genomen, omdat ze zonder rijbewijs reed en tijdens haar rijverbod. Dit betekent een toevoeging aan het proces-verbaal dat ze al kreeg. Bij de controle in Veendam, Wildervank, Zuidbroek en Kolham deed ook een promotieteam van Veilig Verkeer Nederland mee. Zij gaven voorlichting over de gevaren van alcohol in het verkeer.

Winschoten: jongens vernielen reclameborden

Een 16-jarige jongen uit Heiligerlee en een 18-jarige jongen uit Winschoten zijn vrijdagnacht in de Azaleastraat aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie kreeg en melding van vernieling van reclameborden. Agenten troffen de twee en zagen dat een reclamebord vernield was. In de bosjes lag nog een reclamebord dat brandde. Ze werden ingerekend en na verhoor mochten de twee weer naar huis. De ouders van de minderjarige jongen worden in kennis gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: ruiten vernield

Vrijdagnacht is bij vier winkels in Stadskanaal een aantal ruiten vernield. Bij een drogist aan het Europaplein was één ruit vernield. Een kledingzaak aan de Hoofdstraat was ook gedupeerd. Ook daar werd één ruit vernield. Bij een broodjeszaak aan het Europaplein zat een scheur in het raam en bij een ander pand aan het Europaplein werd tenslotte één ruit van een toegangsdeur vernield. Vermoedelijk zijn de vernielingen tussen 04.00 uur en 04.30 uur gepleegd. Mensen die iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2498, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 620, aantal overtredingen: 21, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 480, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.