Socialistische Partij

SP :: Nieuws

SP-sites in de prijzen

16-12-2006 * Op de site bestewebpoliticus.nl konden internetters in de afgelopen tijd hun stem uitbrengen op de beste webpoliticus. Vrijdagavond werd deze uitgereikt tesamen met enkele juryprijzen in verschillende internetcategorieën. De SP won drie van de vier juryprijzen; beste partijwebsite, beste internetvodcast en beste weblog (Jan Marijnissen).

Op de site Bestewebpoliticus.nl waren drie publieksprijzen te verdelen. Beste webpoliticus volgens het publiek was de onbekende CDA-ér Sabine Uitslag die kennelijk een goede internetcampagne had gevoerd voor deze prijs. Ook waren er publieksprijzen voor de slechtste en rattigste webpoliticus, respectievelijk gewonnen door Wouter Bos en Rita Verdonk.

Vakjury
De vakjury bestond uit Lousewies van der Laan (voormalig fractievoorzitter D66), Raymond Noë (webredacteur website Onze Taal), Willem Hendrikx (auteur van `Schrijven voor het beeldscherm' en adviseur bij communicatiebureau Hendrikx Van der Spek) en Max Dohle (bekend blogger). Zij bogen zich over de categorieen beste webpoliticus 2006, beste website, best geschreven content, beste weblog en beste filmpje/vodcast. Best geschreven content bleek achteraf vervallen.

Drie van de vier juryprijzen vielen de SP ten deel. Woordvoerder Hendrikx Van der Spek roemde in de categorie beste website het gevoel dat de SP-site uitstraalde. Dat waar de SP in de politiek voor stond, werd ook vertaald op de website. Ook met de toegankelijkheid en de uitgebreide informatie zat het helemaal goed. Echter juist de uitstraling zorgde ervoor dat de SP werd verkozen boven de PvdA site.

Herman Beekers

SP-Webmaster Herman Beekers neemt de prijs voor beste website in ontvangst

Ook de viralmovie Stuur Jan op pad viel bij de jury in de smaak omdat het optimaal gebruik maakte van de mogelijkheden van het internet. Het weblog van Jan Marijnissen kon men volgens de jury 'simpelweg niet omheen' en kreeg de prijs `beste weblog'. Andere genomineerden waren onder andere Jan-Peter Balkenende, Wouter Bos en Boris van der Ham.

Beste Webpoliticus
Juryprijs voor beste webpoliticus viel ten deel aan Boris van der Ham (D66). Niet enkel heeft Van der Ham zijn eigen site, hij runt ook nog twee themasites: een website over de milieu- en klimaatproblematiek (Paaseiland.nu) en een website over cultuur en uitgaan (Manifestvandenacht.nl). Ook is hij actief op community-site Hyves.