1e persbericht van zaterdag 16 december 2006

Eindhoven, 16-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt autovandalen aan

De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 4.00 uur in de Luciferstraat 6 personen uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor zouden de verdachten betrokken zijn geweest bij het kapotslaan van portierruiten van twee in de Pardijslaan geparkeerde personenautos. Op aangeven van een getuige konden de verdachten worden aangehouden. Vijf van hen - het gaat om mannen in de leeftijd van 18, 19, 20 (2x) en 21 jaar - zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie betrapt fietsendief op heterdaad

Een 40-jarige fietsendief uit Eindhoven is zaterdagmorgen om 1.30 uur door de politie op het Stationsplein aangehouden. Daar probeerde hij een fiets te stelen maar werd op dat moment betrapt door de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie houdt vechtersbazen aan

De politie hield vrijdagavond vier Helmonders aan die eerder op de avond betrokken waren bij een mishandeling op de Houtse Parallelweg. Omstreeks 19.00 uur dwongen zij met hun auto op de Houtse Parallelweg een andere auto tot stoppen. Vervolgens werden de inzittenden, drie mannen van 18,19 en 20 jaar uit Helmond, door de vier mishandeld en met de dood bedreigd. Er zou door de verdachten ook met knuppels geslagen zijn. Van de mishandeling is aangifte gedaan. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Politie houdt verdachten aan van woninginbraak

Vrijdagavond omstreeks 17.45 uur hield de politie op het politiebureau twee Veldhovenaren van 18 en 34 jaar aan. Ze zouden eerder op de dag gezien zijn bij een woninginbraak in het Limburgse Ysselstein. De buit zou bestaan uit gouden juwelen. De politie kende aan de hand van informatie, onder andere het kenteken van de auto waarmee de inbrekers wegreden, het woonadres van de verdachten. De politie ging daarop in de onmiddellijke omgeving posten. Op een gegeven kwam het voertuig met de twee verdachten erin aanrijden. Het voertuig werd daarop staande gehouden en de twee mannen werden meegenomen naar het bureau. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.