Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Heerde - Verkeerscontrole in Heerde                       |
Politieteams Heerde/Hatten en Epe hebben vrijdagavond (15/12) op vier verschillende locaties in de gemeente Heerde een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Zij stuitten daarbij op twee bestelauto's met aanhangwagens waarin op onjuiste wijze pony's en lama's werden vervoerd.

Omstreeks 01.15 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag (16/12) hield de politie op de A50 ter hoogte van Heerde de twee bestelauto's aan. Ze werden bestuurd door Hongaren, respectievelijk 46 en 26 jaar oud. In de kofferbak van de bestelauto's trof de politie vier pony's aan en in de gesloten aanhangwagen erachter zeven lama's. De andere auto was leeg; in de aanhanger zaten tien pony's. Het bleken circusdieren te zijn, op weg naar een adres in de regio. De mannen kregen een boete van 50 euro per dier voor het op onjuiste wijze vervoeren van de dieren.

De verkeerscontrole duurde van 20.30 uur tot 03.00 uur en er deden ruim 80 opsporingsambtenaren aan de controle mee. Het merendeel politiemensen van het team Heerde/Hattem en Epe, maar ook specialistische diensten als het Verkeershandhavingsteam, de Technische Verkeersdienst, het Regionale Vuurwerkteam, de Vreemdelingenpolitie, het KLPD, leden van de Koninklijke Marechaussee, Douane, Boa's en inspecteurs van Verkeer en Waterstaat met ondersteuning van de ANWB-wegenwacht. In totaal werden er 1688 blaastesten afgenomen en zeven processen verbaal voor het rijden onder invloed uitgeschreven. Daarnaast werden er nog 106 processen verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen. Op de Eperweg werden 638 blaastesten afgenomen, wat resulteerde in zes processen verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en één aanhouding voor het aantreffen van soft drugs in de auto. De drugs werden aangetroffen in de auto van een 35-jarige man uit Vaassen. Op de A50 - rijbanen richting Zwolle parkeerplaats Kolthorn werden 325 blaastesten afgenomen en één proces verbaal uitgeschreven voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder kreeg een boete van 800 euro wegens fraude met de tachograafschijf.

|     |Putten - Rijden onder invloed                             |
Een 46-jarige man uit Putten is vrijdagavond (15/12) aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

De man reed omstreeks 21.00 uur op de Batosweg in Putten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar zijn alcoholpromillage werd vastgesteld: 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --