Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - oorzaak brand parkeergarage onduidelijk       |
De technische recherche heeft zaterdag (16/12) een onderzoek naar de brand in de parkeergarage aan de Rustenburgstraat ingesteld. Door de hevigheid van het vuur is niet meer te bepalen wat de oorzaak is geweest. Er gingen meerdere auto's in vlammen op.

Na de brand van vrijdag in parkeergarage de Brinkhof in het centrum van Apeldoorn heeft de technische recherche van de politie Noord- en Oost-Gelderland zaterdag een technisch onderzoek uitgevoerd.

Bij de brand zijn vier auto's totaal in vlammen opgegaan en liepen vijf andere ernstige brandschade op. Het vuur is dermate heet geweest dat er geen duidelijk oorzaak van de brand meer te bepalen valt. Een technisch mankement aan één van de auto's kan wel degelijk voor een begin van brand hebben gezorgd. Het horen van één of meerdere knallen kan door het ontploffen de banden van de auto's zijn veroorzaakt.

Na de brand die om 10.15 uur werd ontdekt en om 13.00 uur meester was, heeft vooral de controle van gas- en elektraleidingen en de constructie van het gebouw de nodige tijd gevergd.

De bewoners die tot dan bij het Kadaster waren opgevangen konden aan het begin van de avond naar huis. Hierbij werden zij begeleid door de brandweer die keek of bijv. geisers in de appartementen weer goed functioneerden.

Naast de zwaar beschadigde auto's blijken er nog een dertigtal auto's zwaar onder het roet te zitten.

De omvang van de schade is nog niet bekend.

Einde bericht


---- --