2e persbercith van zaterdag 16 december 2006

Eindhoven, 16-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt agressieve vrouw aan

De politie heeft zaterdagochtend om 3.30 uur in de Dommelstraat een 23-jarige vrouw uit Maastricht aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen haar een andere vrouw met gebalde vuist in het gezicht slaan. Het slachtoffer, een 20-jarige vrouw uit Eindhoven, deed van de mishandeling aangifte. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt dronken snorfietser aan

Politieagenten hielden vrijdagavond om 20.45 uur een 34-jarige Veldhovenaar aan. De man viel op door zijn rijgedrag. De agenten zagen hem slingerend en zonder licht op zijn snorfiets rijden. Om hem te controleren werd hij staande gehouden. Kort hierna begon hij de agenten uit te schelden en weigerde iedere medewerking. Na een korte schermutseling kon de man in de boeien worden overgebracht naar het hoofdbureau aan de Mathildelaan. De man blies een promillage van 2,2. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in van dronken autobestuurder

Het rijbewijs van een 36-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond om 21.45 uur door de politie ingevorderd. Op aangeven van een getuige zag de politie de verdachte op de Vensedijk lopen. Zijn gezicht zat onder het bloed. Hier trof de politie ook een zwaardbeschadigde auto aan die in een sloot lag. De verdachte gaf toe dat het zijn auto was. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij blies ruim
1,6 promille. Daarop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De man is voor onderzoek overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan die anderen met dood bedreigde

Zaterdagochtend omstreeks 0.15 uur is in de Archimedesstraat een 21-jarige man uit Rijen aangehouden. De man zou kort daarvoor in de 2e Franklinstraat een 20-jarige plaatsgenoot met de dood hebben bedreigd. Hiervan deed het slachtoffer aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbraak winkelpand

In een winkel aan de Odysseuslaan is zaterdagochtend tegen drieën ingebroken. Voor zover bekend zijn diverse goederen gestolen waaronder telefoonkaarten en sigaretten. Ook het aanwezige geld in de kassa, een paar honderd euro, is weggenomen. Het raam van de toegangsdeur was kapotgeslagen nadat het rolluik voor een deel omhoog was geschoven.

Helmond: Autodiefstal

Tussen vrijdag 19.30 en zaterdag 11.30 uur is een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 85-JG-NP gestolen. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Betuwehof.

Valkenswaard: Politie vordert rijbewijs in van dronken autobestuurder

Het rijbewijs van een 21-jarige autobestuurder uit Valkenswaard is zaterdagochtend om 3.25 uur ingevorderd. Komende uit de richting Valkenswaard reed de man omstreeks 1.20 uur over de Waalreseweg. Op een gegeven moment verloor hij hier de macht over het stuur, botste tegen een lantaarnpaal op middenberm van de weg en kwam zijn voertuig op zijn kop tot stilstand. Hierna verliet de man de plaats van het ongeval. De politie kon de man via verkregen informatie traceren in de woning van zijn vriendin in Waalre. Hier is hij aangehouden. De verdachte had gedronken. Hij blies een promillage van 1,75. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Politie houdt verdachte van brandstichting aan

Vrijdagochtend om 9.30 uur heeft de politie een 15-jarige jongen aangehouden op een school aan de Kanaalstraat. De jongen wordt verdacht van brandstichting. Hij zou zondag 10 december betrokken zijn geweest bij het in brandsteken van een in aanbouwzijnde pand, gelegen aan de Kerkstraat. In het kader van het onderzoek is de jongen in verzekering gesteld.

Best: Politie houdt man aan na bedreigen vrouw

De politie heeft vrijdagavond om 20.20 uur een man uit Best aangehouden nadat hij kort daarvoor bij een ruzie zijn 52-jarige vrouw en 24-jarige dochter in hun woning met de dood bedreigde. Zijn vrouw deed hiervan aangifte. Nadat tegen hem proces-verbaal is opgemaakt, is de man zaterdagochtend heengezonden.

Lieshout: Woninginbraak

Bij een woninginbraak aan de Reigerlaan is tussen woensdag 13.00 en vrijdag 20.30 uur een laptopcomputer gestolen. Aan de achterzijde van de woning was een raam opengebroken.

Nuenen: Politie vordert rijbewijs in van dronken autobestuurder

Een 21-jarige autobestuurder uit Beek en Donk is zaterdagochtend om 5.45 uur door de politie op de Europalaan aangehouden. Hij had teveel gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.