Verzamelpersbericht zaterdag

Den Bosch, 16-12-2006

Winkeldievegges aangehouden

Den Bosch De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel op de Markt twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. De vrouwen (18 en 20 jaar uit Dordrecht en Schiedam) hadden voor 578 euro aan kleding gestolen, maar werden betrapt door twee beveiligingsmedewerkers. Teneinde zich aan de aanhouding te onttrekken, sloegen en schopten zij de beveiligingsmedewerkers. Er werd door de beveiligingsmedewerkers aangifte gedaan van diefstal met geweld. Beide vrouwen zijn inverzekeringgesteld.


-----

Den Bosch De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel aan de Arena twee vrouwen (34 en 36 jaar) en een 13-jarig meisje aangehouden voor diefstal/fraude. Het meisje had getracht een aanbiedingssticker op een artikel te plakken dat niet in de aanbieding was. Beide vrouwen schermden het meisje af, zodat het winkelpersoneel niets zou zien. Een oplettende beveiligingsmedewerker heeft de vrouwen aangehouden en overgedragen aan de politie. Het trio bleek niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs. Vermoedelijk wonen zij in Den Bosch en hebben de Armeense nationaliteit. Zij zijn ingesloten voor onderzoek naar hun identiteit. De 36-jarige vrouw zou nog een gevangenisstraf moeten uitzitten van 58 dagen. Dit wordt onderzocht. Het trio is voor een jaar de toegang tot de winkel ontzegd.

Hond inbeslaggenomen

Den Bosch De politie heeft vrijdagmiddag de hond van een 21-jarige Bosschenaar inbeslaggenomen. Het afgelopen jaar kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van een bijtende hond die losliep op de Engelsedijk in Den Bosch. De eigenaar werd diverse keren gewaarschuwd om zijn hond op het terrein te houden en daarbuiten aangelijnd. Vrijdag werd een 13-jarig meisje op haar fiets door de hond achterna gezeten. Toen de politie ter plaatse kwam, beet de hond in één van de autobanden van het politievoertuig. In overleg met justitie is de hond inbeslaggenomen. De 21-jarige eigenaar is als verdachte gehoord.

Openlijke geweldpleging

Den Bosch De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige Bosschenaar aangehouden op de Stadionlaan. Hij zou een steward van FC Den Bosch een harde duw tegen het bovenlichaam hebben gegeven, waardoor deze bijna viel. Vermoedelijk wilde de Bosschenaar een andere supporter ontzetten, die door de steward werd vastgehouden. Toen de politie de Bosschenaar wilde aanhouden, verzette hij zich. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drugs

Den Bosch De politie heeft zaterdagnacht op de Karrenstraat een 22-jarige man uit Vlijmen aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man was in het bezit van een gripzakje met wit poeder (vermoedelijk cocaïne) en een gripzakje met wiet. De politie heeft de drugs inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Uden Op het Jonkerveld in Uden heeft de politie zaterdagnacht een 41-jarige man uit Arnhem aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Hij was in het bezit van een snowseal, vermoedelijk cocaïne. De politie heeft de harddrugs inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Haaren/Helvoirt De politie heeft vrijdagavond op de Molenstraat in Helvoirt een 30-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man was naar de woning van zijn 19-jarige vriendin uit Haaren gegaan en zou haar meerdere keren geslagen hebben. Hij ging er vervolgens in zijn auto vandoor. De politie trof hem op de Molenstraat in Helvoirt, waar hij is aangehouden. Hij is inverzekeringgesteld.

Illegale vreemdeling

Boxtel De politie heeft vrijdagavond op de Hobbedonkseweg een 33-jarige Somalische man staandegehouden. Hij bleek niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs en kon niet aantonen rechtmatig in Nederland te verblijven. Hij is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Verkeersongeval

Uden Op de kruising Rondweg met de Nistelrodeseweg heeft zaterdagmorgen een verkeersongeval plaatsgevonden. De veroorzaker, een 22-jarige Udenaar bleek onder invloed van alcohol. De politie heeft hem aangehouden.

De 22-jarige Udenaar reed vanaf de Nistelrodeseweg (komende vanuit Nistelrode) genoemde kruising op. Hij negeerde een rood verkeerslicht en botste tegen de auto van een 23-jarige Udenaar. Deze reed op de Rondweg, komende vanuit Zeeland. Door de botsing ging de auto van de 23-jarige man over de kop. Hij werd door de veroorzaker van het ongeval en zijn 22-jarige bijrijder uit het wrak gehaald. Niemand raakte gewond.

Tegen de veroorzaker is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens bleek de man in het bezit van 3 gram hennep. De politie heeft de drugs inbeslaggenomen.

Rijden met ontzegging

Veghel De politie heeft vrijdagavond op de N.C.B.-laan een 22-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging. Zijn rijbewijs was ingevorderd terzake drugsgebruik. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens droeg de man geen autogordel, waarvoor hij bekeurd is.


-----

Boekel De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige man bij zijn woning in Boekel aangehouden voor rijden onder invloed en rijden tijdens een ontzegging. De man was eerder die avond in Eindhoven aangehouden voor rijden onder invloed en kreeg een rijverbod opgelegd. Vervolgens stapte de man weer in zijn auto en reed naar huis. De Eindhovense politie waarschuwde de politie in Boekel, die hem thuis opwachtten. De man verkeerde nog steeds onder invloed van alcohol en is wederom aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de auto van de man inbeslaggenomen en hem na verhoor per taxi naar huis gestuurd. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

Vernieling

Veghel De politie heeft zaterdagnacht een 15-jarige jongen in zijn woonplaats op de Markt aangehouden. Hij had daar een auto vernield van een 49-jarige vrouw uit Veghel. De jongen had meerder malen een bloempot tegen de auto gegooid. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Na verhoor is de jongen heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

Ravenstein De politie heeft vrijdagavond in een woning in Ravenstein een 22-jarige man uit Berghem aangehouden. Hij had de 59-jarige bewoner en zijn vrouw met de dood bedreigd. De verdachte had een zakelijk geschil met de bewoners. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

Cuijk De politie heeft zaterdagnacht een 33-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had een onbekend gebleven jongeman bedreigd en mishandeld op de Grotestraat. Op het politiebureau werd de verdachte onwel en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zal de man later verhoren. De politie verzoekt het onbekend gebleven slachtoffer zich te melden voor het doen van aangifte. Eventuele getuigen kunnen bellen naar de politie via het nummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

Boxmeer De politie heeft zaterdagmorgen in een supermarkt aan de Steenstraat een 60-jarige man uit Boekel aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal. De winkeldief had getracht voor 24 euro aan wijn weg te nemen, maar werd betrapt. De winkeldief staat bij de politie bekend als veelpleger. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gekraakt

Langenboom De politie kreeg zaterdagnacht de melding dat ongeveer 15 krakers de militaire opslagplaats (MOP-complex) aan de Eikenlaan in Langenboom gekraakt hadden. De eigenaar van het complex, een 67-jarige man uit Uden vorderde de krakers om te vertrekken en het terrein te verlaten. De politie waarschuwde de krakers dat als zij niet aan de vordering gehoor zouden geven, zij aangehouden werden. Hierna kozen de krakers eieren voor hun geld. Zij verlieten onder enig protest, maar zonder problemen het terrein.

Onder invloed

Den Bosch De politie heeft vrijdagavond en zaterdagnacht in de hele regio elf mensen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Negen bestuurders kregen proces-verbaal en een rijverbod. Van een 52-jarige man uit Oploo werd het rijbewijs ingevorderd. Hij werd gecontroleerd op de Sint Anthonisweg in Boxmeer en kreeg tevens een rijverbod van 15 uur.

Van een 31-jarige Bosschenaar (beginnend bestuurder) werd het rijbewijs ingevorderd op de Hekellaan in Den Bosch. Hij was daar betrokken bij een aanrijding tussen twee autos en had te diep in het glaasje gekeken. Niemand raakte gewond.