Gemeente Ede

Nummer 250 / Ede, 16 december 2006

Loco-burgemeester W.J. Dekker reikt Koninklijke Onderscheiding uit

D. van de Wetering Lid in Orde van Oranje-Nassau

De heer D. van de Wetering uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester W.J. Dekker heeft hem op zaterdagavond 16 december de versierselen opgespeld die bij deze Koninklijke Onderscheiding horen. De uitreiking was in het kerkgebouw De Ark in Ede tijdens een herdenkingsbijeenkomst ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig bestaan van De Ark. De heer Van de Wetering is als vrijwilliger al jaren actief voor de Nederlands Hervormde Kerk in Ede.

De heer Van de Wetering zet zich al 34 jaar intensief in als vrijwilliger voor de Nederlands Hervormde Kerk in verschillende functies/ambten. Hij was ook de stuwende kracht achter de bouw en herbouw van kerkgebouw De Ark. Daarnaast was hij voor een periode van 11 jaar actief voor onderwijsinstellingen en is hij gedurende 4 jaar bestuurslid geweest van de Buurtbelangenvereniging Steinwijk en omgeving.
De heer Van de Wetering heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het kerkenwerk voor de Hervormde Kerk in Ede. Voor zijn bijzondere verdiensten op het terrein van religie, onderwijs en buurtvereniging is aan hem deze Koninklijke Onderscheiding toegekend.
---