Prinses Máxima aanwezig bij uitreiking vrijwilligersprijzen

Ned. org. vrijwilligerswerk

Prinses Máxima bij prijsuitreiking vrijwilligerswerk
Vrijwillige inzet beloond

Op zaterdagavond 16 december zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht de winnaars bekendgemaakt van Het Nationale Compliment, Het GemeentenCompliment en de MADD-awards. Dit gebeurde in het Auditorium van de Rabobank in aanwezigheid van Prinses Máxima. De eerste prijs van Het Nationale Compliment is uitgereikt aan Moedige Moeders uit Volendam. Gemeente Helmond won Het GemeentenCompliment. Welzijnsstichting Park 3 uit Harderwijk, School voor Praktijkonderwijs de Catamaran uit Stadskanaal, Univé Verzekeringen uit Zwolle en HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk ontvingen ieder een MADD-award voor hun inzet tijdens Make a Difference Day op 3 en 4 november jongstleden.

Moedige Moeders wint Het Nationale Compliment
Het Nationale Compliment, dé prijs voor het beste vrijwilligersproject, werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt door Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) in samenwerking met de Rabobank. Uit ruim 550 inschrijvingen werden 20 projecten genomineerd. Onder voorzitterschap van Pieter Hilhorst, politicoloog en columnist van de Volkskrant selecteerde de jury de drie winnende projecten. De eerste prijs, 12.500 euro ging naar Moedige Moeders uit Volendam. De tweede prijs van 7.500 euro is gewonnen door Straatvertegenwoordiging uit Den Haag. Hospice uit Brummen ontving de derde prijs van 5.000 euro.

In verband met het tienjarig jubileum van Het Nationale Compliment ontvingen alle genomineerden die geen eerste, tweede of derde prijs wonnen, ieder 1.000 euro. Het Nationale Compliment kent ook een publieksprijs. Ruim 4000 mensen stemden via www.nov.nl op hun favoriete project. De publieksprijs is gewonnen door de Luchtballon uit Calfen/Ossendrecht. Zij ontvingen 500 euro extra.

Gemeente Helmond wint Het GemeentenCompliment
Het GemeentenCompliment werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt door Vereniging NOV in samenwerking met het ministerie van VWS. Uit handen van juryvoorzitter Margo Vliegenthart, voorzitter BVE Raad en Kroonlid Sociaal Economische Raad, ontving de gemeente Helmond een beeld van de kunstenaar Nicolas Dings. De tweede prijs ging naar Hellendoorn en Utrecht viel als derde in de prijzen. Beiden gemeenten ontvingen een zeefdruk van dezelfde kunstenaar. Gemeente Landgraaf won de publieksprijs.

MADD-awards
Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden ook de MADD-awards uitgereikt aan organisaties die zich actief hebben ingezet tijdens Make a Difference Day op 3 en 4 november jongstleden. Dieuwertje Blok, ambassadeur van Make a Difference Day, maakte de winnaars van deze stimuleringsprijzen in vier categorieën bekend. Welzijnsstichting Park3 uit Harderwijk won met het project Mission Impossible een award voor dé MADD-klus. School voor Praktijkonderwijs De Catamaran uit Stadskanaal werd verkozen tot dé MADD-school van 2006. Univé Verzekeringen sleepte de award voor hét MADD-bedrijf in de wacht en HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk werd uitgeroepen als dé MADD-promotor van 2006. De prijswinnaars ontvingen een sculptuur van beeldhouwster Lidia Boomsma.

///////////////////////////////////Einde bericht//////////////////////// Meer informatie verstrekken Nienke van Helden en Narda Berendse tel. 030 750 9000, 06 22791807. nvhelden@civiq.nl, nberendse@civiq.nl. Op www.nov.nl en www.makeadifferenceday.nl treft u meer informatie aan over de prijzen. Op deze websites vindt u ook de juryrapporten en een overzicht van alle genomineerden, inclusief de contactgegevens.