Winterwensen 2006: kerstfair voor levensgenieters


ALMERE, 20061113 -- Op zaterdag 16 en zondag 17 december aanstaande vindt in Boswachterij Almeerderhout, op Stadslandgoed de Kemphaan de eerste editie plaats van Winterwensen, een kerstfair waar `pure luxe' voorop staat. Puur omdat kleinschaligheid en het ambacht een voorname plaats innemen. De inspirerende omgeving, het uitgebreide programma en de bijzondere deelnemers zorgen voor een nieuw, levendig concept in Almere.

De initiatiefnemers, Anneke Hanewinkel en Mariska Bronstring, hebben de lat hoog gelegd als het gaat om het zoeken naar potentiële deelnemers. De bijna 40 standhouders zijn zorgvuldig geselecteerd met als resultaat dat de fair `pure luxe' uitstraalt. Bezoekers kunnen volop inspiratie opdoen om de `donkere dagen' warm en behaaglijk door de brengen en de feestdagen te laten sprankelen.
Een tipje van de sluier? Bezoek bijvoorbeeld de stand van Steigerhout met handgemaakte meubelen of van biologische wijngaard El Placer. Neem een kijkje bij Goudsmid Suzanne Roefen (die live sieraden komt smeden), bij het kleurrijke Marokkaanse aardewerk van de Landgoedwinkel of bij The ChileQueen met haar zelfgemaakte chutneys & pickles...

Hartverwarmend vermaak
Zie je het al voor je, het hele landgoed getooid in kerstsfeer met vuurkorven en kaarsverlichting? De jazzy muziek van `Hot Club de Frank', kerstverhalen van `Mamma Belle' en de subtiele klanken van kerstkoren die je prikkelen met een gevoel voor nostalgie. Op zaterdagmorgen zorgt de boerenmarkt, opgeluisterd met live gezongen Christmas Carols, voor culinair vermaak.
En verheug je maar alvast op een ouderwetse rondrit met paard en wagen (max. 2,- p.p.) over het winterse landgoed, dwars door de boswachterij... De koetsier vertelt je onderweg alles wat je nog niet wist over de 1400 ha bos, van picknickplek tot pannenkoekenhuis en van landgoedbewoners tot boswandelingen!

"Met deze eerste editie van Winterwensen willen we een traditie opstarten. Het is de bedoeling dat we volgend jaar weer een Winterwensen fair organiseren!", aldus de twee enthousiaste initiatiefnemers.


Openingstijden & toegang
De kerstfair vindt plaats op zaterdag 16 december van 10.00 - 20.00 uur en zondag 17 december van 10.00 - 18.00 uur. Er is voldoende gratis parkeerruimte. De toegangsprijs is ¤ 3,- per persoon en kinderen tot 12 jaar hebben vrij toegang. Op vertoon van de uitgeprinte bon op de website is de toegang voor maximaal 4 personen gratis!

Pendeldienst
De fair is prima te bereiken met het openbaar vervoer; de hele dag rijden er elk half uur pendelbussen tussen Almere Centraal Station en Stadslandgoed de Kemphaan (¤ 1,- per rit).

Meer informatie?
Op de website www.winterwensen.nl vind je naast alle informatie over de standhouders en het volledige programma ook een routebeschrijving en informatie over de pendeldienst. Winterwensen 2006 is financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere.





Winterwensen 2006