Friezen Nederlands kampioen ice-carving 2006 /2007


ARNHEM, 20061217 -- Rolf D?derlein de Win & Hans de Zwaan uit Drachten zijn Nederlands kampioen icecarving geworden in Arnhem. De winter wil nog maar niet intreden in Nederland, maar de binnenstad van Arnhem was zondag wel het podium van vele ijsbeelden. De deelnemers aan de offici?le Nederlandse Kampioenschappen Icecarving mochten met 5 grote blokken wedstrijdijs, kettingzagen en ander gereedschap binnen 7 uur laten zien wat ze in hun mars hadden.

IJzig geweld in warme binnenstad Arnhem

Rolf D?derlein de Win en Hans de Zwaan uit Drachten werden aan het einde van de dag door wethouder Rita Weeda uitgeroepen tot de nieuwe Nederlandse Kampioenen. Met het beeld "Zeemeermin" van 3 meter hoog staken zij er letterlijk en figuurlijk bovenuit. De kersverse kampioenen kregen de symbolische reischeque naar de Wereldkampioenschappen in Fairbanks Alaska overhandigd. Zij mogen Nederland daar eind februari 2007 gaan vertegenwoordigen.

Door de eerste plaats te behalen op het NK in Arnhem, hebben zij een plaats weten te bemachtigen bij de laatste 40 teams voor het WK ice-carving in Fairbanks Alaska. www.icealaska.com. Ondanks de slechte weersomstandigheden (warm weer en veel regen) is het hun toch gelukt een mooi beeld neer te zetten. Namelijk een zeemeermin van drie meter hoog.

Website www.iceart.nl
E-mail: info@iceart.nl
Telefoon nr. 0641156237 / 0512-530609 / 058 - 284 22 22