Ingezonden persbericht


Apollo Ensemble viert kerstfeest in Nieuw Land met bijzondere kerstmuziek

Op zondag 17 december a.s. speelt het Apollo Ensemble in Nieuw Land Erfgoedcentrum. Op het programma staan werken van bekende componisten als Bach en Telemann maar ook verrassend mooie stukken van minder bekende musici. Na afloop kunnen de concertbezoekers 'natafelen' in Café Restaurant Nieuw Land, dat een heerlijk kerstmenu serveert.

Kerst en muziek horen bij elkaar. December is dan ook bij uitstek de maand om concerten te bezoeken. Er is heel veel prachtige muziek geschreven. Toch horen we vaak dezelfde dingen. Het Apollo Ensemble brengt daarom een bijzonder kerstprogramma met kamermuziek, juweeltjes van ongekende schoonheid voor zang en instrumentaal ensemble. Sfeervolle, feestelijke barokmuziek voor zang, viool, fagot en orgel of clavecimbel. Op het programma staan aria's en cantates van bekende componisten als Bach en Telemann, maar daarnaast verrassend mooie onbekende werken van Caccini of Spiegler. Ook louter instrumentale werken komen aan bod; composities die de sfeer van kerst uitademen en in een clavecimbelsonate van Scarlatti komt zelfs plotseling een kerstmelodie tevoorschijn.

Het Apollo Ensemble, bestaande uit: Tanja Obalski (sopraan), Sayuri Yamagata(viool) Marion Boshuizen (orgel/clavecimbel), Thomas Oltheten (fagot/dulciaan), is één van de bekendere Nederlandse Barokensembles. Met hun originele programmering rond diverse thema's zoals Joodse Barok, Don Quichot, Hemelse Klanken en Onder Invloed hebben ze nationaal en internationaal de aandacht van de pers weten te trekken.

Het kerstconcert vindt op 17 december om 15.00 uur plaats in Nieuw Land Erfgoedcentrum. Bezoekers hebben na afloop van het concert de mogelijkheid om te dineren bij restaurant Nieuw Land. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de keuken twee mooie kerstmenu's op de kaart gezet voor slechts E 30,00 per couvert. De toegangsprijs bedraagt E 7,50-,. U kunt plaatsen reserveren en reserveren voor het restaurant bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 225900 of per e-mail receptie@nieuwlanderfgoedcentrum.nl. Het eerstvolgende concert dat het Apollo Ensemble in Nieuw Land zal geven, is op 26 januari 2007 om 20.15 uur. Nadere informatie hierover volgt nog.

---- --