Digitale Gemeente Houten

Grootse betonstort onder water aan de Spil

dinsdag 12 december 2006 - Bron: Gemeente Houten

In de week van 18 december wordt er drie dagen non-stop doorgewerkt op het bouwterrein De Spil/Stellingmolen. Er wordt in een bouwkuip bijna zevenduizend kuub onderwaterbeton gestort voor de tweede fase van de parkeergarage.

De bouwkuip waarin onderwaterbeton wordt gestort, ligt tegen de Albert Heijn-gevel en is ruim tweemaal groter dan de kuip waarin in september onderwaterbeton is gestort. Het komt in Nederland niet vaak voor dat er in zon grote bouwkuip onderwaterbeton wordt gestort. Aannemer Van Wijnen heeft hiervoor bij vier betoncentrales alle betonwagens afgehuurd.

Op maandag 18 december zal rond de klok van 6.00 uur s ochtends het eerste vloeibare beton in de bouwput verdwijnen. Naar verwachting zijn op woensdag 20 december rond 18.00 uur de werkzaamheden afgerond. Tijdens het storten zijn duikers actief om de werkzaamheden onder water te begeleiden en te controleren. Het beton wordt aangevoerd via De Molen. Elk uur komen er ongeveer tien betonwagens De Molen oprijden. De hoek Stellingmolen/Achterom is hierdoor gedurende deze werkzaamheden afgesloten voor verkeer. Bushalte en parkeergarage blijven bereikbaar.

Om de voorbereidende werkzaamheden op tijd afgerond te hebben, zal er de komende dagen extra gewerkt worden op de bouwplaats. De parkeergarage biedt straks ruimte aan ongeveer vierhonderd autos en gaat eind 2007 open, terwijl er nog wordt doorgebouwd aan de uitbreiding van winkelcentrum Het Rond.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).