Provincie Zeeland


Ondertekening ILG convenant in fort Voordorp te Groenekan

Op woensdag 18 december 2006 vindt de officiële ondertekening van twaalf bestuursovereenkomsten met het rijk voor het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) in Fort Voordorp te Groenekan plaats.

Gedeputeerde Van Zandbrink tekent voor Zeeland. Deze ondertekening vormt de basis voor nieuwe bestuurlijke verhoudingen in het landelijk gebied.

Sneller naar zichtbare resultaten in het landelijk gebied

Sneller naar zichtbare resultaten in het landelijk gebied. Dat is een gedeelde ambitie van gemeenten, waterschappen, provincies en rijk. De afgelopen periode is er hard gewerkt om het initiatiefnemers makkelijker te maken om met concrete projecten voor het landelijk gebied tot uitvoering te komen. Onder meer door het aantal subsidieregels drastisch te verminderen, budgetten te ontschotten, provincies een regierol te geven bij gebiedsontwikkeling en duidelijkheid te scheppen over de overheidsdoelen voor het landelijk gebied. Dat laatste gebeurt onder meer via de Agenda Vitaal Platteland. De ondertekening van het zogenoemde ILG-convenant, op 18 december, is een belangrijk startmoment. Daarnaast vormt dit moment de afronding van de Tour de la Campagne, een rondgang over het platteland door minister Veerman en alle gedeputeerden landelijk gebied.