Gemeente Delft

Persconferentie Politie, OM en gemeente Delft - werkplannen van politie en gemeente

Wij nodigen u van harte uit op 18 december 2006 om 12.15 uur in het Stadhuis van Delft om aanwezig te zijn bij de persconferentie met de lokale driehoek.

De lokale driehoek bestaat uit Marlé van Tol (bureauchef Delft, Politie Haaglanden), Chris van Dam (Officier van Jusitie OM) en Bas Verkerk (burgemeester gemeente Delft).

Tijdens de persconferentie wordt ingegaan op de werkplannen van politie en gemeente. Er wordt een terugblik gegeven op 2006 en een vooruitblik op 2007 met betrekking

tot het thema veiligheid in Delft.

Binnen het Integraal Veiligheidsbeleid is in 2006 weer intensief samengewerkt tussen gemeente, politie en het Openbaar Ministerie (de lokale driehoek).

Ook andere partners als woningcorporaties, Breed Welzijn Delft (BWD), de brandweer en andere maken deel uit van het integrale beleid.

In 2007 wordt hiermee doorgegaan om de successen van 2006 te continueren. Successen zoals: convenanten en cameratoezicht Stationsgebied,

interventieteam, oud&nieuw en een sterkere interne organisatie van politie met meer blauw op straat.

Begin 2004 is de kadernota Naar een veiliger Delft vastgesteld. Deze nota is de basis van het Integraal Veiligheidsbeleid en

vormt een plan van aanpak voor de periode 2004-2006. Dit wordt nog gecontinueerd in 2007. In 2007 zal een nieuw meerjarenbeleidsplan worden opgesteld.

Wij zien u graag op maandag 18 december 2006 om 12.00 uur in het Stadhuis op de Markt in Delft.

Met vriendelijke groet,

Esther Holster
Communicatie gemeente Delft


----------