Amsterdam RAI

Persbericht

41.146 vakbezoekers op landbouwmechanisatie-evenement in Den Bosch

Agrovak 2006 zeer succesvol voor deelnemers en bezoekers

Den Bosch, 15 december 2006 - De tweede editie van AgroVak Holland is zeer succesvol verlopen. In totaal passeerden 41.146 bezoekers tussen 12 en 15 december jl. de entree van dit grootste agrarische vakevenement in de Brabanthallen in Den Bosch. Dat is bijna 3.000 meer dan tijdens de eerste editie in 2004. Zo'n 250 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers presenteerden veel innovaties op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting op ruim 42.500 bruto vierkante meter. Daarmee was het hele tentoonstellingscomplex van de Brabanthallen in Den Bosch gevuld.

"Positie versterkt"
De voorzitter van de Federatie Agrotechniek, de heer Van Dijk, toont zich erg tevreden over AgroVak. "De stemming was erg goed. De reacties van het publiek en van onze leden na deze tweede AgroVak zijn heel positief. AgroVak heeft zijn positie verder versterkt en een onmiskenbare plaats ingenomen in de beurskalender. Het was vier dagen lang druk, met veel kwalitatief goede bezoekers die serieuze zaken deden en gerichte belangstelling hadden." Cees Peek, directeur van Vormec BV bevestigt deze positieve geluiden. "Deze beurs was nog beter dan in 2004, en heeft onze verwachtingen overtroffen. Vanaf dag 1 was het druk. De bezoekers kwamen met hele gerichte belangstelling, onze dealers en vertegenwoordigers zijn dan ook zeer tevreden." Wilco Jilissen, marketing manager van Louis Nagel, is enthousiast over de totale uitstraling van de beurs en de stands. "Je ziet dat het professioneler is, op alle fronten. Het is drukker en beter." Business unit manager van New Holland Jacky Cappaert: "Dit is absoluut een goede beurs voor ons. De markt trekt aan en iedereen is positief. Er is dan ook veel handel hier op de beurs en dat is goed." Wim van Schayik van Miedema vond "AgroVak het juiste platform voor het promoten van onze producten aan potentiële kopers. Het publiek was aan investeren toe, zo merkten wij." Roelof Westerbeek van De Boer Stalinrichting: "We merkten dat onder de vele melkveehouders die de beurs bezochten de stemming heel positief was. Ze liepen hier rond met concrete investeringsplannen, en dat is altijd goed voor de sfeer. Dat stemt tot tevredenheid."

AgroVak Award voor Abemec/De Vor
Abemec/De Vor is met de vernieuwde Fendt 900-serie winnaar van de AgroVak Award 2006, een prijs die door het publiek is toegekend aan de meest opvallende innovatie van AgroVak. Deze trekker (genomineerd in de categorie 'Algemeen') werd met de meeste stemmen van het publiek categoriewinnaar en overall winnaar van deze prestigieuze innovatieprijs. In de categorie 'Veehouderij' werd Trioliet-Mullos categoriewinnaar met het Triomatic Automatisch voersysteem; in de categorie 'Akkerbouw' werd Dubex categoriewinnaar met de Cleanlight-machine voor gewasbescherming met UV-licht. De publieksprijs werd toegekend door de bezoekers van www.boerderij.nl en www.trekkerenwerktuig.nl van Reed Business Information, die de verkiezing samen met AgroVak organiseerde. Een vakjury bekeek alle inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de agrarische sector. Dit leverde twaalf nominaties op, waaruit het publiek vervolgens de winnaar kon kiezen. De vakjury zelf kende de Vakjury Prijs toe aan het Mesthaspelsysteem van Veenhuis Machines.

AgroVak Holland 2008
AgroVak Holland wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, Expo Management en de Brabanthallen, onder auspiciën van de Federatie Agrotechniek. De volgende editie staat

gepland voor begin december 2008 in de Brabanthallen in Den Bosch.
---
Noot voor de redactie,

Amsterdam RAI