Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Inbreker op heterdaad aangehouden

Publicatiedatum: 18-12-2006 14:47:32

Arnhem - In een leegstaand pand aan de IJssellaan in Arnhem heeft de politie maandagochtend een 37-jarige Arnhemmer op heterdaad aangehouden wegens inbraak. Een toezichthouder had rond kwart voor zes ontdekt dat er in het pand werd ingebroken, waarop de politie werd gewaarschuwd. De Arnhemmer werd kort na aankomst door de agenten in een van de ruimtes in het gebouw aangetroffen. Bij zijn aanhouding troffen agenten ook enkele tabletten aan, vermoedelijk XTC. De Arnhemmer is meegenomen naar het politiebureau en daar voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ramkraak met gestolen auto, daders nog voortvluchtig
Publicatiedatum: 18-12-2006 14:46:56

Arnhem - Een supermarkt aan de Honigkamp in de Arnhemse wijk Presikhaaf is maandag in de vroege ochtenduren getroffen door een ramkraak. Met een gestolen auto reden de daders rond kwart over vier de gevel van de zaak eruit waarna men er met een tot dusver onbekende buit vandoor ging. Door de ramkraak raakte de gevel van het winkelpand ontzet. De auto, waarmee de ramkraak werd gepleegd, bleek de nacht ervoor te zijn ontvreemd vanaf de Lippe Biesterfeldstraat. Politieagenten vonden het kentekenbewijs van de auto op de plaats van de ramkraak. De auto is echter nog spoorloos.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie stuit op hennep in busje: drie man aangehouden
Publicatiedatum: 18-12-2006 14:46:01

Arnhem - De Arnhemse politie is in de nacht van zondag op maandag op een partij hennep gestuit in een bestelbusje. De drie inzittenden, drie mannen in de leeftijd van 22 tot 26 jaar met Hongaarse nationaliteit, werden daarbij aangehouden. De partij hennep ter grootte van vermoedelijk enkele kilos is in beslag genomen. De politie was per toeval op de hennep gestuit bij een nachtelijke routinecontrole. Een hondengeleider zag het busje rond één uur s nachts geparkeerd staan op de Schelmseweg en trof de drie Hongaren slapend aan. De drie mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken Arnhemmer strandt tegen boom

Publicatiedatum: 18-12-2006 14:45:12

Arnhem - Een 34-jarige Arnhemmer is zondagavond in beschonken toestand met zijn auto op de Oude Velperweg in zijn woonplaats tegen een boom gestrand. De man was met de schrik vrij gekomen maar werd wel door de politie aangehouden. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van ruim vier keer de toegestane hoeveelheid (ruim twee promille). Een buurtbewoner hoorde omstreeks negen uur een flinke klap op straat en ging poolshoogte nemen. Kort daarop zag hij de auto van de Arnhemmer tegen een boom staan met de bestuurder ernaast. De Arnhemmer moest zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles gemeente Rheden

Publicatiedatum: 18-12-2006 14:42:21

Rheden - Op verschillende plaatsen in de gemeente Rheden zijn zondag verkeerscontroles gehouden door het regionale verkeershandhavingsteam (VHT). Daarbij werden in totaal 6 bekeuringen uitgedeeld. Het VHT controleerde tussen drie en vijf uur s middags op de Zutphensestraatweg in Velp 355 passanten op snelheid. Drie passanten reden te hard (hoogst gemeten snelheid 68 km/u). Nog eens 100 passanten moest ook een blaastest ondergaan maar geen van hen bleek onder invloed. Tussen kwart over vijf en zes uur werd gecontroleerd op de Harderwijkerweg ter hoogte van de Cederlaan. Daarbij werd 1 bestuurder bekeurd omdat hij door rood licht reed. Ook hier werden 100 passanten aan een blaastest onderworpen maar wederom geen bestuurders onder invloed aangetroffen. Gedurende de avonduren tussen kwart voor zeven en half tien werd weer postgevat in Velp en wel op de Daalhuizerweg. Ook hier werden ruim 100 passanten aan een blaastest onderworpen. Drie bestuurders bleken onder invloed van alcohol, maar slechts één had de strafbare limiet van 0,51 promille overschreden (0,78). Daarnaast kreeg 1 bromfietser een bon omdat hij geen helm droeg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---