Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 18 december

BREDA, 18 december 2006

Jongens (14 en 15 jaar) aangehouden met strijkers

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 15.30 uur op de Maaseikstraat twee Bredase jongens (14 en 15 jaar) aangehouden die in het bezit waren van verboden vuurwerk. Een surveillerende agent zag de jongens met strijkers gooien. Hij hield ze staande waarna ze gevraagd werden hun zakken leeg te maken. Beide jongens hadden ieder een doos met circa 100 strijkers bij. Het tweetal mocht mee naar het bureau; na verhoor konden zij weer gaan. De Bredanaren worden doorverwezen naar bureau HALT. De strijkers zijn in beslag genomen.

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: Een 54-jarige vrouw uit Breda is zondagmiddag rond 17.30 uur aangehouden bij een warenhuis aan de Karrestraat. De vrouw wilde enkele kledingstukken meenemen zonder te betalen, maar winkelpersoneel had haar door. Ze had in een pashokje de kleding in haar tas gestopt. De vrouw is aangehouden en naar verhoor heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: Een 15-jarige Bredase is maandagmiddag rond 13.50 uur aangehouden in winkelcentrum De Barones. Ze wilde bij een drogisterij een nagelvijl meenemen zonder die af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Na verhoor is het meisje heengezonden.

Bredanaar (30) aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft zondagnacht een 30-jarige Bredanaar aangehouden in zijn woning in de wijk Westeinde. Hij wordt ervan verdacht rond 01.00 uur een 47-jarige stadgenoot te hebben mishandeld in een horecazaak aan de Dreef. Het slachtoffer kreeg op het toilet enkele klappen en hield daar een gezwollen gezicht aan over. Er was geen duidelijke aanleiding voor de mishandeling. De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie en ook in het cellencomplex van het bureau toonde hij zich erg agressief. Diverse agenten moesten alle zeilen bijzetten om de man onder controle te krijgen. Daarbij werd een agent door de Bredanaar in zijn hand gebeten en moest daarvoor een dokter bezoeken. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Aanhouding bij rechtbank

BREDA: Een 56-jarige inwoonster van Raamsdonkveer is maandagmorgen rond 11.30 uur aangehouden bij de rechtbank aan de Sluissingel wegens verboden wapenbezit. De vrouw wilde de rechtbank bezoeken, maar had een busje traangas in haar tas. De Raamsdonkveerse is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Het busje traangas is in beslaggenomen en wordt vernietigd.

Snelheidscontroles in Baarle-Nassau en Breda

BREDA: Bij snelheidscontroles zondag in Baarle-Nassau en Breda zijn in totaal 102 bekeuringen uitgedeeld.

Op het Pineind in Baarle-Nassau werden 378 passanten gecontroleerd. Daarvan gingen er 62 in de fout en overschreden de maximumsnelheid van 60 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.

In Breda op de Allerheiligenweg werden 234 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er 40 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

Over snelheidscontroles

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul