Politie Midden- en West Brabant

Persberichten maandag 18 december

BERGEN OP ZOOM, 18 december 2006

Man rijdt tijdens ontzegging

OUDENBOSCH: De politie hield op zondagavond een 31-jarige man uit Oudenbosch aan aan De Meren. De man bleek bij controle te rijden in een onverzekerde auto. Ook reed hij terwijl hij een rijontzegging heeft. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt dronken bestuurder aan na aanrijding

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag om 21.50 uur een 37-jarige man uit Essen aan op de Zundertseweg voor rijden onder invloed. De man wilde een rotonde oprijden, toen hij in aanrijding kwam met een andere auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Roosendaal. De precieze oorzaak is niet duidelijk. Uit een blaastest bleek dat de automobilist teveel gedronken had. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 710 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Dronken man vlucht voor politie

ROOSENDAAL: Op maandag hield de politie om 02.00 uur een 40-jarige man uit Essen aan. De politie zag op de Burgemeester Prinsensingel dat de auto over het fietspad reed, stopte en achteruit reed. Hij is hierop staande gehouden en aangesproken. De politiemensen hadden de indruk dat de man onder invloed van alcohol was. Toen hij verzocht werd zijn auto aan de kant te zetten ging de man er vandoor. De man reed met hoge snelheid door de bebouwde kom. Hierbij negeerde hij een rood stoplicht. Uiteindelijk reed de man zich klem op de Laan van Europa. Hier is hij aangehouden. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 635 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de verdachte kreeg een rijverbod van 10 uur. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Autodiefstal

SINT WILLEBRORD: In de nacht van zondag op maandag is er vanaf een oprit aan de Kaaistraat een auto gestolen. Het gaat om een groene Volkswagen Caddy met kenteken 77-BN-PX. De politie heeft aangifte opgenomen van de diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg