Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bewolkt.nl presenteert 'Woord van het Jaar Verkiezing 2006'

GRONINGEN - Het internetplatform bewolkt.nl laat, in samenwerking met het Dagblad van het Noorden, bezoekers het Woord van het jaar 2006 kiezen. Dat kan tot 21 december. Op 1 januari wordt bekend gemaakt wat het woord van het jaar 2006 is. Onder de inzenders wordt een iPod Nano verloot.

Vanaf 16 december kan iedereen op www.bewolkt.nl en http://www.dvhn.nl/nieuws/woordvan2006/ stemmen op het woord van het jaar. Op 31 december om 24.00 uur sluit de stemming en is het uiteindelijke 'Woord van het Jaar 2006' bekend. De meest genoemde woorden worden tijdens de verkiezing zichtbaar gemaakt in een wordcloud, een wolk van woorden.

"Een wordcloud is het uitgelezen instrument voor deze verkiezing. Het biedt een mooi en overzichtelijk beeld van de belangrijkste woorden van het jaar", zegt Lykle de Vries, één van de initiatiefnemers van Bewolkt.nl.

Programmeur van de site Arno Hoogma merkt op dat "Alle veranderingen in de wordcloud door toedoen van stemmen van bezoekers live in de wordcloud worden verwerkt." Ard Boer, de derde initiatiefnemer, vult aan: "Hoe vaker een woord wordt ingevoerd of gekozen, des te groter wordt het weergegeven in de wolk. Je kunt dus in één oogopslag zien welke woorden op kop liggen in de race en welke er wat achteraan sukkelen."

In eerste instantie staat het bezoekers vrij om hun eigen woorden in te voeren. Na 21 december kan er uit de vijftig meest genoemde woorden gekozen worden en in de laatste week voor de jaarwisseling is het stemmen beperkt tot de tien populairste woorden.

Onder degenen die gestemd hebben op het uiteindelijke 'Woord van het Jaar' wordt een iPod Nano verloot.