Ingezonden persbericht


Easynet opent vestiging in Sjanghai

Internationale klanten profiteren van mogelijkheden Chinese groeimarkt

Amsterdam, 18 december 2006 - Easynet, leverancier van internationaal beheerde netwerk- en hosting-diensten, opent een nieuw kantoor in Sjanghai, China. Vanuit deze nieuwe locatie kan het bedrijf internationale klanten nog beter ondersteunen.

China is momenteel een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Het land heeft 1,3 miljard inwoners en een bruto nationaal product van $1.417 miljard*. Daarnaast heeft China $54 miljard* geïnvesteerd in het buitenland en kent het land al vanaf 1980 een economische groei van gemiddeld acht procent per jaar. De regio biedt dan ook ongekende zakelijke mogelijkheden. "Veel van onze klanten hebben vestigingen in China of zijn van plan op korte termijn te profiteren van deze groeimarkt. Wij willen deze klanten vanuit de nieuwe vestiging waardevolle ondersteuning op locatie kunnen bieden, zoals we dat nu ook al in Europa doen", aldus Arjen Berendsen, Managing Director van Easynet Nederland.

Tim Dillon, onderzoeksdirecteur bij Current Analysis: "Bedrijven hebben behoefte aan krachtige en kwalitatieve diensten in diverse geografische gebieden. Easynet heeft zijn klantenservice hoog in het vaandel staan. Het is dan ook prima te begrijpen waarom het bedrijf met zijn diensten de Chinese markt betreedt."

Patrick Smidts, Managing Director van Easynet België, zal de activiteiten in Sjanghai gaan leiden. De afgelopen zes jaar heeft hij succesvol gebouwd aan de Belgische Easynet-activiteiten. Smidts is zeer ervaren in het managen en ontwikkelen van internationale accounts. "De opening van een nieuw kantoor in China past in onze strategie om onze klanten beheerde oplossingen te leveren, die we internationaal en met lokale expertise ondersteunen."


* Statistieken uit het 'World in Figures 2006 Handbook' van The Economist.

Over Easynet
Easynet levert hoogwaardige beheerde netwerk- en hosting-diensten aan middelgrote en grote ondernemingen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid eigen nationaal en internationaal netwerk en hosting-infrastructuur, en onderscheidt zich door een excellente service aan klanten. Easynet is sterk in het ontwikkelen, leveren en beheren van klantoplossingen, het succesvol samenwerken met partners en het zorg dragen voor kwaliteit. Het bedrijf is in geheel Europa actief.

Easynet is sterk gericht op klanttevredenheid. Klanten zijn onder meer Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo, NAVTEQ en Kellogs Italia.

Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep (BSkyB). BSkyB heeft een marktkapitalisatie van meer dan negen miljard pond.

Kijk voor meer informatie op www.easynet.com of www.easynet.nl.