Gemeente Amsterdam



De Finale van Topsport in Amsterdam

16 november 2006

Ieder jaar organiseert Topsport Amsterdam in december, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, de Finale van de Topsport in Amsterdam.

Tijdens de Finale op dinsdag 19 december a.s. worden in de Heineken Experience de Fanny's uitgereikt aan de beste Amsterdamse sporters van het afgelopen jaar. Daarnaast worden door de gemeente (wethouder Gehrels) de Amsterdamse kampioenen van dat jaar gehuldigd. De Fanny is vernoemd naar de legendarische Amsterdamse atlete Fanny Blankers Koen. Met haar vier gouden medailles op de Olympische Spelen van 1948 in Londen en haar uitverkiezing van de Atlete van de eeuw, is zij een absoluut icoon voor de Nederlandse en Amsterdamse topsport.

topsporters van de toekomst / fotograaf Edwin van Eis

De Fanny's worden uitgereikt in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Coach en Talent. De sportredacties van Het Parool, De Telegraaf, AT5, RTVNH, De Echo en Amsterdam Sport maken deel uit van de vakjury die de genomineerden hebben geselecteerd. Het publiek kan vanaf deze week ook stemmen via www.topsportamsterdam.nl. Het criterium om in aanmerking te komen als genomineerde is `wonen in Amsterdam' of `uitkomen voor een Amsterdamse vereniging' of beide.

De genomineerden zijn:
Sportman: Marcel van der Westen (atletiek), Guillaume Elmont (judo) en Gregory Sedoc (atletiek)
Sportvrouw: Karin Ruckstuhl (atletiek), Marit van Eupen (roeien), en Chantal Groot (zwemmen)
Sportploeg: Amsterdam dames (hockey), Marcelien de Koning / Lobke Berkhout (zeilen) en Ajax (voetbal) Coach: Gido Vermeulen (volleybal), Mark Emke (roeien) en Giles Bonnet (hockey)
Talent: Nick Driebergen (zwemmen), Urby Emanuelson (voetbal) en Linda Bank (zwemmen)