Gemeente Zoetermeer

Herinrichtingsplannen scholenlocatie Paltelaan

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen voor het plan Paltelaan fase 2. De raadscommissie voor Samenleving bespreekt op dinsdag 19 december dit voorstel. De gemeenteraad heeft het onderwerp voor de vergadering van maandag 8 januari op de agenda staan.

De gemeente ontwikkelt momenteel plannen om het deel van de Dr.J.W. Paltelaan dat grenst aan de Delftsewallenwetering opnieuw in te richten. Deze herinrichting wordt mogelijk, doordat het Stedelijk College gaat verhuizen naar een nieuw gebouw aan de Paletsingel in Rokkeveen. De school heeft dan de gebouwen aan de Dr.J.W. Paltelaan niet meer nodig.

Een andere ontwikkeling in dit gebied is dat de basisscholen De Meerburg (locatie De Vijverburgh) en de Paulusschool toe zijn aan nieuwe huisvesting. De gebouwen waarin zij nu zijn gehuisvest, zijn oud en moeten worden vervangen.

Plannen

De gemeente wil de Vijverburgh en de Paulusschool slopen en op de plaats van de Paulusschool een nieuw gebouw neerzetten waar beide scholen in worden gehuisvest. Zij behouden hun eigen identiteit en uitstraling. De gemeente en de schoolbesturen zijn in overleg over deze plannen. Tijdens de sloop en nieuwbouw van deze scholen kunnen de leerlingen in de gebouwen van het Stedelijk College worden ondergebracht.

Als deze fase klaar is, kunnen de gebouwen van het Stedelijk College worden gesloopt. De gemeente wil daarna op die plaats woningen bouwen en groenvoorzieningen aanleggen. De plannen verkeren nog in zon pril stadium dat nog geen planning beschikbaar is.

Voorlichting

Omwonenden worden via een brief geïnformeerd over deze ontwikkelingen. Bovendien houdt de gemeente op donderdag 4 januari een inloopbijeenkomst over de plannen. De bijeenkomst wordt gehouden in het Atrium, Paltelaan 1 van 17.00 tot 19.00 uur. De wethouders Muijzers en Emmens en medewerkers van de gemeente zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden.

De panelen die tijdens de informatiebijeenkomst worden gebruikt, zijn van maandag 8 januari tot en met vrijdag 19 januari te bekijken in het gebouw van de Wijkpost, Bijdorplaan 14.